Vloog over de Atlantische Oceaan om Greta’s ‘klimaatvriendelijke’ reis te begeleiden

Nikki Henderson, 26 jaar, nam een vliegtuigvlucht over de Atlantische Oceaan om Greta Thunberg met een catamaran naar Europa te brengen. Alleen al die vlucht heeft de kooldioxide-uitstoot tenietgedaan die Greta’s klimaatvriendelijke zeilen zou besparen, meldt de Daily Mail.

Door in een catamaran te varen, zouden Greta en haar gezelschap vanuit Amerika naar Europa terugkeren zonder bij te dragen aan de vermeende klimaatverandering.

BMW, luxe jachtclub, vorsten en Zwitserse bank betalen voor de zeiltocht van de milieucyborg

Volgens hun berekeningen zou het zeilen 2 tot 3 ton kooldioxide-uitstoot besparen in vergelijking met andere vervoersmiddelen. Maar nu blijkt dat zeilster Nikki Henderson een vliegtuigvlucht van Groot-Brittannië naar de VS heeft genomen om Greta’s reis met de catamaran te kunnen leiden. Volgens The Times zorgde Henderson’s vliegreis ervoor dat er evenveel kooldioxide in de atmosfeer vrij is gekomen als de zeilboot zou besparen.

Eerder in november schreef Nikki Henderson op Twitter dat ze “Greta steunt bij het veranderen van de wereld – alleen door op te komen voor wat ze gelooft dat juist is en vast te houden aan haar waarden”.

De catamaran met Greta Thunberg zeilde half november vanuit Virginia. Het doel is de klimaatconferentie COP25, die begin december in Madrid wordt gehouden.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties 1

Stop de NWO op Maandag 02 december 2019 15:06

Poppenkast

Poppenkast
Gast
Dinsdag 28 januari 2020