Vluchtelingen “rennen” naar de Turkse grens – Carl Bildt waarschuwt voor een ongecontroleerde asielgolf

Vluchtelingen lopen in de richting van de Turkse grens met Griekenland om Europa te bereiken. Via Twitter

Nu komt er een nieuwe golf van Syrische asielzoekers uit Turkije, nadat het moslimland heeft aangekondigd dat men niet langer van plan is om hen tegen te houden om Europa te bereiken.

Donderdagavond laat meldde Reuters dat Turkije zijn grenzen met Europa openstelt en Syrische vluchtelingen doorlaat.

Het bericht kwam nadat meer dan 30 Turkse soldaten door de Syrische strijdkrachten waren gedood. De afgelopen weken heeft Turkije met islamitische groeperingen in Syrië gevochten tegen de Syrische regering en Rusland.

Sindsdien zijn immigranten massaal in colonnes richting Europa gegaan. De RT meldt dat de vluchtelingen naar de Turkse grens “rennen” om naar de Europese welvaartsstaten te komen.

Carl Bildt waarschuwt ook voor wat er kan gebeuren.

“Er is dringend behoefte aan gesprekken [tussen de EU en Turkije] om te voorkomen dat deze crisis volledig uit de hand loopt”, schrijft hij op Twitter terwijl hij verschillende foto’s publiceert die lange rijen immigranten op weg naar Europa laten zien.

Na de enorme asielgolf in 2015 hebben Turkije en de EU een overeenkomst ondertekend om de vluchtelingen in Turkije tegen te houden. Voor zijn hulp ontving Turkije miljarden euro’s. Maar die overeenkomst lijkt nu te zijn verbroken.

“Na de escalatie in Syrië heeft Turkije aangekondigd dat het geen mensen meer zal vasthouden die naar Europa willen gaan en daar asiel willen aanvragen. Honderden immigranten hebben zich snel naar de kusten en de grenzen gehaast voordat Ankara van gedachte verandert”, legt RT uit.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 28 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner