Volgende autoritaire stap; Ollongren onderzoekt uitstellen verkiezingen

De minister van minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kajsa Ollongren, onderzoekt de mogelijkheid om de komende Tweede Kamerverkiezing van 17 maart 2021 uit te stellen. De reden hiervoor is de door de Nederlandse regering afgekondigde maatregel dat men 1,5 meter afstand van elkaar dient te houden vanwege het coronavirus. Dit kan problemen opleveren in de stemlokalen, dat heeft de minister laten weten aan de leden van de Tweede Kamer. Het is een nieuwe stap van deze minister in een lange reeks van autoritair-liberale beslissingen ten voordele van de bestaande orde.

Uit de Kamerbrief van de minister;

Theoretisch is denkbaar, in het geval dat met inachtneming van de 1,5 meter afstand en met het treffen van andere beschermende maatregelen het niet of maar in zeer beperkte mate mogelijk is om stemlokalen op de noodzakelijke wijze in te richten, dat andere opties kunnen worden overwogen. Ook in andere landen is dat in de afgelopen periode gebeurd. Zo hebben sommige landen recent besloten om verkiezingen uit te stellen.

Hoewel in de bewuste brief wel wordt gewezen op de mening van Ollongren dat het uitstellen van de verkiezingen niet aan de orde zou zijn, laat dezelfde brief voldoende ruimte open voor speculaties dat dit zomaar eens zou kunnen veranderen mochten op het ministerie de ambtenaren met de scenario’s aan het werk gaan. Kajsa Ollongren schafte zelf als minister in 2018 het raadgevend referendum af, terwijl haar partij dit in het verkiezingsprogramma juist als wens had staan.

In de komende maanden wil de minister diverse scenario’s uitwerking om te bekijken of de verkiezingen wel doorgang kunnen vinden. De politieke partij van Ollongren staat er op dit moment rampzalig voor zo bleek uit een recent peiling, Democraten’66 zou nog maar 8 van de 19 zetels overhouden mochten er nu verkiezingen zijn.

© React nieuws

 

Reacties 3

Super Boer op zaterdag 23 mei 2020 16:52

Niet nornaal meer

Niet nornaal meer
Its Real op zaterdag 23 mei 2020 18:35

Putin acties

Putin acties
Harry Kamphuis op zondag 24 mei 2020 02:13

Hoi,

Ollongren een leuke vrouw maar jammer dat ze in het middelpunt wil staan met een 1.5 meter idéé over de verkiezingen. Zij is net als de overige politica ook een narcist. Neem Wilders, Baudet, dat nieuwe jongetje van D66 die de narcist Pechtold heeft opgevolgd dan kan ik nog verder gaan met ene Krol zij van de Dierenpartij en natuurlijk niet te vergeten Ascher en die van Denk! Allemaal populisten of het nu rechts of links, het midden is. Met deze politiek meer dan 15 partijen die allemaal een "duit" in een zakje doen komen we nooit verder, ze vinden zichzelf belangrijk en zoeken met kretologie aandacht. Verhoog de kiesdrempel terug naar minder partijen dat geeft meer duidelijkheid en progressie. Of je nu links of rechts bent geeft niet maar dit geeft veel duidelijkheid en daadkracht. 4 jaar links? 4 jaar rechts? Daarmee worden wel besluiten genomen dat is democratie!

Hoi, Ollongren een leuke vrouw maar jammer dat ze in het middelpunt wil staan met een 1.5 meter idéé over de verkiezingen. Zij is net als de overige politica ook een narcist. Neem Wilders, Baudet, dat nieuwe jongetje van D66 die de narcist Pechtold heeft opgevolgd dan kan ik nog verder gaan met ene Krol zij van de Dierenpartij en natuurlijk niet te vergeten Ascher en die van Denk! Allemaal populisten of het nu rechts of links, het midden is. Met deze politiek meer dan 15 partijen die allemaal een "duit" in een zakje doen komen we nooit verder, ze vinden zichzelf belangrijk en zoeken met kretologie aandacht. Verhoog de kiesdrempel terug naar minder partijen dat geeft meer duidelijkheid en progressie. Of je nu links of rechts bent geeft niet maar dit geeft veel duidelijkheid en daadkracht. 4 jaar links? 4 jaar rechts? Daarmee worden wel besluiten genomen dat is democratie!
Gast
woensdag 23 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner