Voor €4700 ben je proefpersoon voor vaccin. Het loopt storm

Nederlanders staan in de rij om als proefkonijn te dienen voor het nieuwe Leidse kandidaat-vaccin tegen corona. Proefpersonen krijgen 4700 euro als ze meedoen.

Bij het UMC Utrecht, een van de drie partijen waar proefpersonen kunnen deelnemen, zijn al honderden aanmeldingen binnengekomen. Zoveel zelfs dat het ’geen zin meer heeft om je aan te melden’, zo laat het ziekenhuis De Telegraaf weten. „Na vrijdag heeft de telefoon roodgloeiend gestaan. We moeten de selectie nog maken.”

Farmabedrijf Janssen Vaccines uit Leiden begint voor het eerst met het testen in Nederland. Het gaat om een nog relatief kleine groep om te testen of het middel veilig is. De bijwerkingen zijn naar verwachting mild, zegt hoofd vaccinontwikkeling Hanneke Schuitemaker. „Mogelijke bijwerkingen zijn koorts, hoofdpijn, moeheid, griepachtige verschijnselen. Deze zijn van zeer korte duur.”

Als deze fase slaagt en de bijwerkingen acceptabel zijn volgt de fase waarin het vaccin wordt getest op 30.000 proefpersonen.

Gerard Driehuis
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner