Voorbereiding op de volgende grote stormloop? Griekenland plaatst migranten in gesloten kampen

Demonstrerende asielzoekers in Griekenland gebruiken kind als stormram. Screenshot YouTube

Maar in plaats daarvan sprak hij over een “overgangsperiode voor de registratie van migranten”. De maximale duur is 25 dagen. In deze periode moet ook een eerste asielonderzoek plaatsvinden.

“Het handelt zich hier om een proefproject”, zei Logothetis. “Als het werkt, zullen we het uitbreiden naar de andere eilanden in de Egeïsche Zee”. Dit zou ook kunnen leiden tot gesloten kampen op het volledig overvolle eiland Lesbos in de Egeïsche Zee, waar maandag tijdens protesten van migranten botsingen met de politie plaatsvonden.

Door de migranten in hechtenis te nemen hopen de Griekse autoriteiten de asielprocedure te versnellen. “In de toekomst moeten beslissingen over asielaanvragen binnen maximaal zes maanden worden genomen”, aldus Logothetis, schrijft Jouwatch. Nog voor kort kon een eerste procedure twee tot drie jaar duren.

Waarschijnlijk was de druk van de bevolking te groot voor de Griekse regering om door te gaan zoals voorheen. Maar of de zogenaamde vluchtelingen dan sneller naar huis zullen terugkeren of zo snel mogelijk naar Duitsland zullen marcheren, is nog niet duidelijk.

Voor sommige Duitse politici is de tweede optie nog steeds niet snel genoeg:

Met het oog op de demonstraties op het Griekse eiland Lesbos heeft de minister van Binnenlandse Zaken van Nedersaksen, Boris Pistorius (SPD), zich uitgesproken voor een snelle toelating van minderjarige migranten tot Duitsland. “Ik hoop dat we deze winter enkele van deze kinderen, die onze hulp zo dringend nodig hebben, in Duitsland kunnen toelaten”, schrijft Die Welt. Hij zei dat het erom ging “een humanitaire ramp in het midden van de EU ten minste te verzachten”.

Pistorius vervolgt: “Gezien de situatie op de Griekse eilanden was het te verwachten dat deze wanhopige mensen, waarvan sommigen al jaren op Lesbos of andere eilanden in de Egeïsche Zee verblijven, hun gebrek aan perspectief en frustratie zouden ventileren”. Volgens Pistorius was er nog steeds geen functionerend vluchtelingenbeleid op Europees niveau en geen solidair vluchtelingenbeleid. Europa had “zeer snel” behoefte aan een goed functionerend gemeenschappelijk asielstelsel.

“Als een staat niet bereid is dit te doen, moeten er ernstige en tastbare gevolgen zijn, vooral op financieel gebied”, aldus de politicus van het EPD. Hij vreest dat de situatie op de middellange termijn vergelijkbaar is met 2015. “De EU en alle lidstaten moeten nu samenwerken om manieren te vinden om een dergelijke situatie te voorkomen”, aldus Pistorius.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner