Voormalig kroonprins verwacht komende maanden omwenteling in Iran: “Slechts een kwestie van tijd”

Screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

“Er ontbreken nog slechts enkele weken of maanden tot het in Iran tot de definitieve instorting zal komen”, zei de in Amerika in ballingschap wonende ex-kroonprins van Iran, Reza Pahlavi. De huidige situatie zou een beetje lijken op “de laatste drie maanden van 1978, voor de revolutie.”

epoch times

De in Amerikaanse ballingschap levende ex-kroonprins Reza Pahlavi verwacht dat het in Iran in de komende maanden tot een omwenteling zal komen. “Dat is slechts een kwestie van tijd”, zei de 59-jarige gisteren tijdens een persconferentie in Washington.

Er zouden alleen nog maar “enkele weken of maanden” ontbreken tot het in Iran tot de “definitieve instorting” zou komen, zei Reza Pahlavi. De huidige situatie zou een beetje zijn “zoals in de laatste drie maanden van 1978, voor de revolutie”.

Pahlavi raadt onderhandelingen met Iran af

De huidige “stemmingssituatie” in Iran zou dezelfde zijn als destijds. DE voormalige kroonprins appelleert aan de westelijke regeringen om niet te onderhandelen met de Iraanse leiding.

De nauw met de VS verbonden sjah was onder druk van protesten op 16 januari 1979 uit Iran gevlucht. Hij stierf een jaar later in ballingschap in Egypte. De voormalige kroonprins woont in een voorstad van Washington.

De huidige protesten in Iran waren opgevlamd, nadat de leiding van het land het “per ongeluk” neerhalen van een Oekraïens burgervliegtuig had toegegeven, waarbij begin januari alle 176 inzittenden om het leven kwamen.

De veiligheidstroepen traden volgens informatie van Amnesty International hard op tegen de protesten. In het hele land zouden vreedzame demonstranten gewond zijn geraakt door “illegale toepassing van geweld”, deelde de mensenrechtenorganisatie gisteren mee. De veiligheidstroepen zouden o.a. schrootgeweren, traangas en rubberen kogels hebben ingezet.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

E.J. Bron

© E.J. Bron

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 01 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Dit is waarom bijna iedereen positief test op corona
30 september 2020
Waarom id an niet 100% van de afgenomen tests positief?
Erdogan dreigt Griekenland openlijk met oorlog
30 september 2020
Tussen beide landen is de oorlog nooit gestopt. er is enkel een "staak...
Migranten niet welkom in Bosnië! Dieren en burgers zijn niet langer veilig
26 september 2020
Groeten van de Grote Orde van Verlichting voor de Verenigde Staten en ...
Willekeurige partner