Vrijheidsnieuws – 5 mei demo Utrecht

Op 5 mei zullen demonstrerende mensen zich verzamelen op een geheime locatie in Utrecht om hiervandaan bevrijdingsdag te vieren. De organisatoren (zie plan) roepen mensen op met de auto te komen met maximaal 2 personen per auto van hetzelfde huishouden.

Het doel is bevrijdingsdag te vieren zonder deze in lock down door te brengen: in vrijheid vanuit de auto met muziek om ‘mensen bewust te maken van de vrijheid en dat deze niet afgenomen mag worden.’ De organisatie wil met boodschappen op flyers ‘het volk inspireren op te staan en voor hun mensenrechten te strijden’. Tegelijkertijd vragen ze iedereen zich aan de corona regels te houden.

 

Uit de berichten op het internet valt op te maken dat de demonstratie van 5 mei het logische vervolg is op die van 28 april in Den Haag. Voor de rest zijn er geen bijzonderheden bekend gemaakt. Dit is op zich niet zo bijzonder. Voorafgaand aan de vorige demonstratie van 28 april bracht de politie een bezoek aan enkele mogelijke organisatoren en of belde hen op. Aldus een van de mensen die bezoek kreeg, Frank Ruesink.

Hij schrijft op zijn Facebook pagina dat hij op de maandagavond voor de demonstratie in Den Haag om 21.45 uur nog bezoek kreeg van de politie.

Terwijl hij de dag ervoor was gebeld door een politie-agente over de aankomende Haagse demo en toen al verklaarde er niets mee te maken te hebben. Hij spreekt er dan ook zijn verbazing over uit dat de politie die verklaring niet gelooft, want waarom zouden ze anders later weer bij hem op de stoep staan.

Het feit dat meerdere personen door de politie vooraf met een visite zijn vereerd kan ook betekenen dat de autoriteiten potentiële demonstranten proberen te intimideren. Ze gaan er natuurlijk van uit dat dit nieuws zich als een lopend vuurtje over sociale media verspreidt.

Op zich vreemde gebeurtenissen voor een land dat zich democratisch noemt en waar het recht op demonstreren een grondrecht is. Het lijkt alsof met de komst van het corona virus veel burgerrechten zijn vertrokken.

De organisatie van de 5 mei demo in Utrecht hult zich blijkbaar in stilzwijgen uit angst bezoek van de politie te krijgen. En dat nog wel voor een demonstratie op de dag van de vrijheid. Vijf en zeventig jaar na de bevrijding zakt Nederland steeds meer weg in het moeras van een politiestaat, een land waar het regime Rutte de Grondwet niet meer serieus neemt.

De komende tijd brengt DLM Plus onder de kop ‘Vrijheidsnieuws’ berichten over de vrijheid die NL sinds de lock down is kwijt geraakt. We laten zien op welke manier mensen hierop reageren omdat de massa media dit niet onder de aandacht brengen. Het standaardverhaal in de main stream is dat iedereen dat wel goed vindt en dat ‘we de lock down met z’n allen ook willen’.

Rob Vellekoop, 30 april 2020

Post Views: 226

robvellekoop

© De lang mars

 

Reacties 2

Chemtrail Fighter op vrijdag 01 mei 2020 17:38

Die dag zullen wij er wederom achter komen dat vrijheid niet meer bestaat in Nederland

Die dag zullen wij er wederom achter komen dat vrijheid niet meer bestaat in Nederland
Its Real op vrijdag 01 mei 2020 19:24

Ik zag het nieuwe gedenk muntje van 75 jaar vrijheid, kunnen ze net zo goed achterwege laten

Of juist kopen als aandenken 😢

Ik zag het nieuwe gedenk muntje van 75 jaar vrijheid, kunnen ze net zo goed achterwege laten Of juist kopen als aandenken 😢
Gast
woensdag 27 mei 2020

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner