Vrijwilliger die coronavaccin testte: ‘Nog nooit zo ziek geweest’

Ian Haydon mocht op televisie vertellen over zijn heldendaad: hij was één van de vrijwilligers die het experimentele coronavaccin zou testen. De televisiecarrière van Haydon is inmiddels alweer voorbij.

De fabrikant van het coronavaccin, Moderna, koos Haydon vanwege zijn goede gezondheid. Hij kreeg samen met 14 andere mensen een hoge dosis toegediend. Binnen 45 dagen kregen drie van hen – 20 procent – last van ‘ernstige’ bijwerkingen, zo blijkt uit een persverklaring van Moderna. Dit komt erop neer dat ze opgenomen moesten worden in het ziekenhuis of dat er een medische ingreep nodig was.

Hayden kreeg last van spierpijn, moest overgeven, had bijna 40 graden koorts en raakte buiten bewustzijn. Zijn vriendin kon hem nog net opvangen toen hij flauwviel. Hij was ‘nog nooit zo ziek geweest’.

Misleiden

Moderna liet Haydon geloven dat zijn kwalen niets met de prik te maken hadden. Hij gaf later op Twitter toe dat hij er via de persverklaring van de farmaceut achter moest komen dat 3 proefpersonen ernstige bijwerkingen hadden gekregen. “Later bevestigde een arts dat ik een AE (Adverse Event) had gehad,” zei hij.

Sterker nog: Moderna moedigde Haydon aan het publiek en aandeelhouders te misleiden door op tv te vertellen dat het klinisch onderzoek een groot succes was. Op 7 mei besprak Haydon met Sanjay Gupta van CNN hoe zijn lichaam had gereageerd op de prik. Voordat ze live gingen, werd besloten om het slechte nieuws te verhullen.

Tegenslag

Bill Gates wil tegen november 30 miljoen doses klaar hebben. Binnen een jaar moeten er twee miljard beschikbaar zijn, zo heeft een bron binnen Moderna laten weten. Doorlopen! Er valt hier niets te zien.

Onderzoekers die in Oxford werken aan een coronavaccin hadden eerder ook tegenslag. In de neuzen van gevaccineerde resusaapjes werden evenveel virusdeeltjes aangetroffen als in niet-ingeënte dieren. Dat is precies wat een goed vaccin moet voorkomen, dat een virus het lichaam kan binnendringen.

[Children’s Health Defense]

Ziek? Met deze 7 tips heb je toch een goede nachtrust | Fit ...

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 18 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner