Weer een stap richting oorlog

Sinds jaar en dag hebben de machtigen dezer aarde crisissituaties en noodtoestanden gebruikt, om zaken door te drukken of bekend te maken, waar ze eigenlijk liever niet over willen praten. Immers, het is een stuk makkelijker om slecht nieuws de wereld in te sturen. als die zelfde wereld net even de andere kant op kijkt. Ook nu is dit niet anders, terwijl de wereld alleen nog maar aan Corona denkt, hebben de Amerikanen vorige week bekend gemaakt dat ze uit de Open Skies overeenkomst stappen. Deze overeenkomst geeft landen het recht om ongestoord over het territorium van andere landen te vliegen om te kijken of er oorlogsvoorbereidingen of andere ongewenste zaken in uitvoering zijn. Je zou het een soort verzekeringspolis kunnen noemen. Het idee is dat de informatie opgedaan tijdens zo’n vlucht de spanning tussen landen zal wegnemen of verminderen. Spanning en achterdocht kunnen al snel tot oorlog leiden, en de overeenkomst werd ontworpen om dit te voorkomen.

Nu heeft Washington dus besloten om uit de overeenkomst te stappen. Men beweert dat deze beslissing is genomen omdat Rusland de overeenkomst steeds opnieuw heeft overtreden. Rusland ontkent dit, en de Amerikanen hebben geen duidelijke bewijzen op tafel gelegd, die hun bewering onderbouwd. De gebruikelijke gang van zaken dus. De Amerikaanse beslissing zal over 6 maanden in gaan. Rusland heeft gezegd dat Moskou vasthoudt aan de overeenkomst, en heeft alle NAVO landen opgeroepen om hetzelfde te doen. Moskou is bereid tot dialoog, en heeft een oproep gedaan voor het houden van een speciale conferentie, waar de nu ontstane situatie kan worden besproken. Rusland heeft er wel bij gezegd dat men niet wil praten als er allerlei ultimatums naar voren worden geschoven. Het moet een vrije discussie worden, zodat er ook in vrijheid beslissingen kunnen worden genomen.

Dat is een juiste instelling, maar ieder die de NAVO kent weet dat er binnen deze organisatie nog nooit een vrije beslissing is genomen. De normale gang van zaken is dat Amerika de toon aan geeft, en dat de andere lidstaten trouw volgen. De kans is klein dat het nu anders zal zijn. Amerika is de NAVO, en de NAVO is Amerika. Zo simpel is het eigenlijk. De kans dat de overeenkomst in de huidige vorm zal overleven is dan ook erg klein.

Lees ook:  ECB wil meer macht over ons pensioen en rijkdom

Dat brengt ons tot de vraag waarom de Amerikanen juist nu hebben besloten om over 6 maanden met Open Skies te stoppen. Wat vaststaat, is dat de beslissing niets met Russische overtredingen te maken heeft. Het lijkt er veel meer op dat de Amerikanen geen pottenkijkers meer boven hun gebied willen zien. Dat kunnen we alleen maar duiden als de zoveelste aanwijzing, dat de Amerikaanse “deep state’ nog steeds bezig is om een oorlog met Rusland uit te lokken. Er gebeuren dus dingen in Amerika die men niet wil laten zien. Dat is een slecht teken. Als de hele overeenkomst in stort wordt er weer een stap gezet richting een opleving van de Koude Oorlog. Het is niet de eerst stap, en het zal zeker ook niet de laatste zijn. Weliswaar werd de grote militaire oefening, die Amerika eerder dit jaar in Europa wilde houden, deels afgeblazen als gevolg van de Corona crisis. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het hele plan van de baan is. Integendeel, de Amerikanen versterken doorlopend hun grip op de westerse landen, die het dichtst bij de Russische grens liggen. Er zal dus zeker een nieuwe datum voor de oefening komen.

Zonder de Open Skies overeenkomst zal er weer meer gebruik gemaakt moeten worden van spionage vluchten, en daar zit altijd een risico aan verbonden. Een incident met verstrekkende gevolgen is snel uitgelokt. De kans is dus erg groot dat we getuigen zijn van een verdere stap richting een oorlog met Rusland. Een oorlog die voor Europa rampzalig zal zijn. Dat Rusland niet met woede en dreigementen reageert, komt door de evenwichtige leiding van Vladimir Poetin. Hij weet als geen ander hoe hij het spel moet spelen, en dat is ook de reden waarom de oorlogsplannen van de Amerikanen steeds vastlopen. Het Kremlin reageert door constant aan nieuwe wapens te werken, en ook de Russische strijdkrachten doorlopend te versterken. Dat doet men niet in het geheim, maar gewoon openlijk en met veel publiciteit. De Russische kranten en nieuwsrubrieken komen met steeds nieuwe bekendmakingen op dit gebied. De redenering is dat Rusland zelf geen oorlog wil, en ook niet als eerste zal aanvallen. Maar als de Amerikanen iets ondernemen zal Rusland er klaar voor zijn. Dat wordt steeds benadrukt, en zo hoopt men bedreigende situaties te voorkomen, nog voor dat ze ontstaan. Het is een lang beproefde Russische tactiek die meestal heel goed werkt.

Lees ook:  Clash of Civilizations 2.0 Gesponsord door Prince en Bannon

Uit welke Amerikaanse koker de beslissing komt om de overeenkomst op te zeggen is niet echt duidelijk. Op zich is Trump hard bezig om de relatie met Rusland te verbeteren. Deze week besloot hij om de G7 bijeenkomst naar September te verplaatsen, omdat hij Rusland erbij wil hebben. De bijeenkomst zou eigenlijk in Juni worden gehouden, maar kan niet doorgaan omdat Merkel heeft afgezegd. Merkel wilde eigenlijk geen nieuwe datum voor de bijeenkomst, maar Trump heeft doorgezet. Het is dus twijfelachtig of de opzegging van de overeenkomst echt iets met Trump te maken heeft. Hij moet echter wel steeds rekening houden met de diepe staat, en de machtige oorlogslobby in Amerika, die beiden zijn positie bedreigen, en waar hij niet altijd om heen kan. Het gaat om een doorlopende strijd, die veel andere ontwikkelingen in de weg staat.

Intussen sprak President Poetin over de Open Skies overeenkomst, tijdens een online bijeenkomst van de Russische Veiligheidsraad op zaterdag 30 Mei. Hij zei dat Rusland nu eerst zijn eigen positie moet bepalen, want de Amerikaanse opzegging van de overeenkomst heeft de situatie veranderd. Hij zei ook dat de Nieuwe START overeenkomst van 2011 binnenkort zijn geldigheid verliest, en dat er nog geen serieuze gesprekken zijn geweest over de verlenging van dit document. Deze overeenkomst regelt de vermindering van strategische wapens. Vladimir Poetin zei dat snel over deze zaken gesproken moeten worden. “Het is belangrijk voor ons, maar ook voor de wereld.”

Het lijkt er op dat de Amerikaanse oorlogslobby gebruikt maakt van de Corona crisis om de spanning in de wereld verder op te drijven. Dat is een gevaarlijke ontwikkeling die we goed in de gaten moeten houden. We kunnen niet toestaan dat de oorlogshitsers een uitdovend virus gebruiken om een grote oorlog met Rusland op gang te brengen. Laten we dus waakzaam zijn, en deze zaken in de publiciteit brengen. Corona zal niet het einde van de wereld zijn, maar een Derde Wereld Oorlog zullen we niet overleven. Het wordt dus hoog tijd om prioriteiten te stellen, voor dat het te laat is.

Russia to respond if US restricts observation flights | World News ...
Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 20 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner