By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Vuurwerkverbod drukken ze toch wel door

Een opmerkelijke draai! VVD en CDA zeggen een vuurwerkverbod te zullen steunen als het kabinet daarmee komt. Dat houdt in dat er wat hun betreft een verbod komt op de verkoop (en het afsteken) van knalvuurwerk en vuurpijlen.

Dat de VVD zo makkelijk zou draaien, daar kijkt niemand echt meer van op. Het CDA is echter wél opvallend. Zij verbinden namelijk bepaalde voorwaarden aan hun steun voor een verbod. CDA-Kamerlid Chris van Dam licht toe:

"Met alleen een verbod verandert er geen klap in Nederland, dan staan we hier volgend jaar weer."

Van Dam wil namelijk een 'waarden en normendiscussie' omdat ze bij het CDA ook zien dat 'Het gewoon pure hufterigheid is die hier tot uiting komt'. Daarnaast wil men ook dat er meer aan handhaving wordt gedaan als zo'n verbod er komt. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff is het eens met zijn CDA-collega. 

Het lijkt er dus op dat zowel het CDA als de VVD wél de problemen (en de oorzaken ervan) zien, maar gemakshalve kiezen voor een verbod omdat het aanpakken van de die oorzaken véél te ingewikkeld is. Nu Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven een vuurwerkverbod hebben ingesteld, is die drempel om het landelijk ook zo te doen een stuk lager.

Maar als 'hufterigheid' het probleem is, gaat zo'n verbod dan wel helpen? En gaat zo'n 'waarden en normendiscussie' zoden aan de dijk zetten? Want ik zie die 'hufters' daar echt niet aan deelnemen namelijk.

Bron: DDS

 

Reacties 1

dogg op dinsdag 14 januari 2020 22:35

Oh dat gaat knallen worden. Heerlijk!

Oh dat gaat knallen worden. Heerlijk!
Gast
donderdag 04 maart 2021

Zoeken

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Dutch Digger News belt Pfizer in Amerika
04 maart 2021
Het is goedgekeurd door FDA , ze moeten stoppen met stoke...
Rutte ontwijkt moeilijke vragen toeslagenouder: ‘Er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan’
02 maart 2021
hij mag niet weg van de elite, hij zit daar om het plan u...
Willekeurige partner