By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Waarom blijft Zweden overeind en kiezen de lockdown landen voor de economische afgrond?

Zweden blijft de gemoederen van met name de massa media en gezagsgetrouwe lieden bezighouden. Hoe kan het dat landen zichzelf naar de economisch ondergang helpen met winkelsluitingen, 1,5 meter afstand, mondkapjes en censuur en desondanks even veel of zelfs meer (vermeende) covid-19 patiënten hebben? Het Scandinavische land bewijst voortdurend dat je van je land geen krankzinnigengesticht hoeft te maken om zowel lichamelijk, psychologisch als financieel gezond te blijven. Dit tot irritatie van regeringen met een medische dictatuur, zoals ons land, en van de volgzame bevolking die eenvoudigweg ontkent dat het noordelijke land zijn eigen plan trekt.

Nog even kort de handelwijze van de Zweden. Aangezien hun grondwet ernstige beperkingen van de bewegingsvrijheden van de bevolking verbiedt kon de regering niet veel anders dan ze nu hebben gedaan. Een algemene lockdown is verboden bij wet.

In tegenstelling tot andere landen zaten de main stream media en de regering niet op dezelfde lijn. Ook hier zien we dat de massa media een ware angst campagne voerde, deze werd echter niet ondersteund door de Zweedse regering! De bevoegdheid van de regering is echter enorm beperkt. De staatsagentschapppen, zoals het agentschap voor openbare gezondheid, voeren een min of meer autonoom beleid. Vandaar dat het corona beleid in dit land afkomstig is van het hoofd van dit agentschap Anders Tegnell. Hij begon met een omgekeerde lockdown. In plaats van het hele land af te sluiten, adviseerde hij dat de kwetsbaren op afstand bleven. (lees meer hier)

Rekenmeester Ad Broere volgt de ontwikkelingen op de voet en vergelijkt de situatie van Nederland met die van Zweden na 45 weken. In ons land is er een afwijking naar boven wat betreft de sterfte, in Zweden zien we dat niet. Hij toont hier de grafiek er meteen bij. Blijkbaar hebben de anti coronamaatregelen van Rutte eerder een negatief dan een positief effect op de gezondheid.

Volgens een recent bericht van Rens Koedam is dit de situatie in Zweden.

“Zweden, geen grote evenementen, wél café’s en restaurants open. Geen mondkapjesplicht, een boetesysteem maar adviezen, geen contactonderzoek maar vragen aan de burgers om bij ziekte hun vrienden en kennissen te waarschuwen. Openbaar vervoer wordt ongemoeid gelaten. Ook daar geen mondkapjesplicht. Sociale afstand wordt aangeraden maar – zoals ik kortgeleden met eigen ogen heb kunnen zien – in de spits normale drukte in bussen, treinen en metro. Zónder mondkapjes. Nogmaals: GÉÉN boetes en boa’s. Gewoon een land waar 85 procent in steden woont en waar het gewoon druk is. Dat Zweden dus, waar velen op hebben neergekeken als totaal onverantwoordelijk.”

De verklaring van professor Capel tegenover de BPOC werpt een sinister licht op het beleid van de coronamaatregelen die westerse landen aan het verwoesten zijn op met name economisch gebied. De cijfers over de eerste periode van de covid-19 epidemie/pandemie liegen er niet om. Volgens de oud-hoogleraar doet de overheid echter niets met de informatie.

Capel vindt dat al tijdens het verloop van de epidemie in het voorjaar van 2020 duidelijk werd dat de genoemde maatregelen geen effect hadden op het verloop van de ziekte.

” Daarover zijn duizenden grafieken en tabellen gepubliceerd. Met al die gegevens heeft de Nederlandse overheid niets gedaan.”

De regering is op de hoogte en kiest doelbewust voor voortzetting van de anti-coronamaatregelen. Met andere woorden zij kiezen doelbewust voor de sloop van de economie. En datzelfde geldt voor bijna alle buren op het Europese continent. Wie heeft iets aan een dergelijke oorlog tegen de mensheid? Wie wordt hier beter van?

In Nieuw-Zeeland heeft de regeringspartij die de coronamaatregelen streng heeft doorgevoerd de verkiezingen gewonnen in oktober. Daar heeft de bevolking blijkbaar gedacht dat er geen alternatief was en dat de ‘strijd tegen corona’ op een dergelijke manier gevoerd moest worden. Als we deze lijn doortrekken naar Rutte dan zou hij best eveneens de verkiezingen van maart 2021 kunnen winnen, hoe ongelofelijk dit ook voor zijn tegenstanders mag klinken.

Met andere woorden, net als tijdens een oorlog met veel geweld waarbij de burgerbevolking de prijs van de narigheid betaalt, zou weleens hetzelfde kunnen gelden voor deze corona-oorlog. De burgers hebben het idee dat er geen andere oplossing is en dat zij nu eenmaal ‘een prijs  moeten betalen’ voordat er weer vrede kan zijn. Precies zoals volkeren duizenden jaren al gewend zijn. Het lijkt wel een soort collectief bewustzijn: we moeten eerst lijden voordat we weer bevrijd worden. Waarbij deze keer de bevrijding als vaccin uit de injectienaald moet komen.

Het verhaal waarmee een volgzame bevolking voortdurend wordt gebombardeerd is dat de overheid niets anders kan doen dan strenge maatregelen nemen. De bevolking vraagt ook niet voor niets om de maatregelen zelfs stringenter te maken! Dus wie krijgt straks de schuld van de economische malaise? Het virus of misschien wel de mensen die niet goed naar de wijze overheid hebben geluisterd. In ieder geval blijft de regering buiten schot, daarom is het ook niet vreemd is dat de Nieuw-Zeelandse premier de verkiezingen heeft gewonnen.

Dezelfde personen die voordeel hebben bij een wereldoorlog in de gebruikelijke zin, zien ook nu hun vermogens toenemen. Want wie verdient er aan de covid ellende?

Juist, het bankwezen (in eigendom van de elite) door het verstrekken van leningen aan landen wiens economieën op instorten staan. De winst zal bestaan uit gigantische rente-opbrengsten die de bevolking zal moeten ophoesten en waardoor nog meer vermogen naar de hyperrijken zal vloeien en de bevolking zal doen verpauperen.

De multinationals, en dan met name de geneesmiddelenindustrie, zal exorbitante winsten kunnen incasseren, dankzij de massa vaccinaties die de regeringen voor ogen hebben.

En tot slot de werkelijke machthebbers van deze wereld. Zij zullen via hun belangen in bankwezen en geneesmiddelenindustrie hun vermogens enorm zien groeien.

Ook hun controle op de wereldbevolking zal via de dictatoriale regeringen toenemen. Zij hebben via de WHO de wereld gestort in een quasi gezondheidscrisis, zeg maar in een conflict als een wereldoorlog op dezelfde schaal. Bij ieder conflict neemt hun macht en rijkdom toe. (lees de verschillende boeken hierover Coronacrisis van De Ruiter of De macht van de onzichtbare bankiers) of lees De Reuzen die wereld besturen kijken niet op 30.000 doden per dag.

Wanneer we weten wie er belang bij heeft, weten we ook wie de regeringen aanstuurt. Uiteindelijk hoeven deze regeringen door slimme mediacampagnes ook geen angst te hebben dat zij als schuldigen worden aangewezen voor de malaise. Dat hebben we hiervoor al gezien. Ze kunnen er zelfs beter van worden ten koste van de goedgelovige bevolking.

De Zweedse variant van de covid-19 aanpak staat haaks op die van Nederland. Dat betekent voor Rutte en dergelijken dat hij ervoor moet zorgen dat de bevolking angstig blijft voor corona en ervan overtuigd dat zijn maatregelen de enige weg zijn uit de epidemie. O wee, als de bevolking de Zweedse optie serieus gaat nemen en overwegen, dan zou het weleens snel gebeurd kunnen zijn met de aanhankelijkheid van het publiek aan Rutte. Vandaar dat het Zweedse verhaal op alle manieren moet worden ontkend, weggelachen en genegeerd. De overheidstrouwe massamedia doen in eider geval hun best de vaderlandse angst op peil te houden, waardoor de mensen niet snel zullen geloven dat alle ellende van de corona-maatregelen helemaal niet nodig zijn.

 

Rob Vellekoop, 14 november 2020

Post Views: 3.961

robvellekoop

© De lang mars

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 12 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

“Er gaan straks doden vallen!”, zeggen Agenten & ME-ers…
12 april 2021
Wie had dit gedacht tien jaar geleden. Wat een land is di...
Is het coronavirus gevaarlijk?
11 april 2021
Inderdaad
‘Long Covid’ geen reden voor coronamaatregelen
11 april 2021
Allemaal Q-koorts xD
Willekeurige partner