Waarom iedereen nee zou moeten zeggen tegen de anderhalvemetersamenleving

Planbureaus SCP, CPB en PBL vinden dat het kabinet niet moet vasthouden aan termen als de ‘anderhalvemetersamenleving’. Zulke termen suggereren dat tijdelijke maatregelen een permanent karakter krijgen, schrijven ze in een gezamenlijk advies.

“Het doel van het herstelbeleid kan niet een samenleving zijn waarin mensen altijd en overal anderhalve meter afstand tot elkaar moeten blijven houden. Dat is niet wat mensen willen en ze zien het zeker niet als een ‘nieuw normaal’.”


Psychiater Esther van Fenema merkt op dat de anderhalvemetersamenleving vooral een idee is van ondernemers om uit de lockdown te komen en weer klanten te trekken. Ze was benieuwd naar de feitelijke onderbouwing. In de wetenschappelijke literatuur is er opvallend weinig informatie over te vinden, schrijft ze in een column voor Medisch Contact.

Wel stuitte ze op een kritisch artikel in het tijdschrift Infection Control & Hospital Epidemiology waarin staat dat er onvoldoende overeenstemming bestaat over de manieren van virustransmissie en de aanbevelingen daaromtrent.

Financieel-economische belangen

Fenema: “De suggestie wordt gewekt alsof de anderhalvemetersamenleving gebaseerd is op modellen voortkomend uit virusdynamiek, maar komt in werkelijkheid vooral voort uit financieel-economische belangen en de behoefte aan handelingsperspectief om de lockdown achter ons te kunnen laten.”

De psychiater merkt op dat collega’s en opiniemakers die kritiek hebben ‘weggezet worden als wappies of opportunisten die voor eigen parochie preken’.

Vind je deze informatie goed? Deel het dan met anderen op Twitter

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties 1

Harry Kamphuis op dinsdag 02 juni 2020 01:28

Zoals de song Neil Young "keep on rocking in a free world" dat grijpt mij aan nooit meer een vrije wereld, een vrije meningsuiting! Zing, schreeuw, roep dit willen we! https://youtu.be/TnAgc1kgvLc

Het zal nooit meer kunnen in een 1,5 meter maatschappij er is geen vrije wereld meer. Neem vandaag de Dam in Amsterdam, gelukkig zijn er nog mensen die gaan voor ongelijkheid in de wereld en protesteren vreedzaam tegen al het geweld wat er in deze waanzinnige wereld plaatsvind. Als we, iedereen op de barricaden gaan dan is die 1,5 meter maatschappij voorgoed voorbij en wordt het leven weer normaal. Draag uit niet mee te willen gaan met deze onzin steun iedereen die deze zogenaamde ziekmakende ziekte een halt toe roept. Voor de overheid is het protest op de Dam een uitkomst, geen 1.5 meter je zult zien dat er ineens meer besmettingen zijn. Zoals ik al eerder zij, dit is een voorloper op Corina 2! Dit is geregistreerd met Halsema in de hoofd of bijrol maar aangestuurd door diezelfde overheid. Ook het "klootjesvolk" zal spreken over schande aangewakkerd door al die populisten in de tweede kamer de NOS en overige media. Het gaat om zetels en macht over de ruggen van weldenkende mensen. Corona is chantage richting burgers de werkelijkheid komt echt wel een keer boven tafel maar hoe ziet de wereld er dan uit? Vul dat maar in als weldenkend mens in deze wereld en maatschappij, de tegenstellingen over en weer zullen steeds groter worden! De rijken rijker, de armen nog armer en marionetten van het nieuwe systeem gecontroleerd door.......................

Zoals de song Neil Young "keep on rocking in a free world" dat grijpt mij aan nooit meer een vrije wereld, een vrije meningsuiting! Zing, schreeuw, roep dit willen we! https://youtu.be/TnAgc1kgvLc Het zal nooit meer kunnen in een 1,5 meter maatschappij er is geen vrije wereld meer. Neem vandaag de Dam in Amsterdam, gelukkig zijn er nog mensen die gaan voor ongelijkheid in de wereld en protesteren vreedzaam tegen al het geweld wat er in deze waanzinnige wereld plaatsvind. Als we, iedereen op de barricaden gaan dan is die 1,5 meter maatschappij voorgoed voorbij en wordt het leven weer normaal. Draag uit niet mee te willen gaan met deze onzin steun iedereen die deze zogenaamde ziekmakende ziekte een halt toe roept. Voor de overheid is het protest op de Dam een uitkomst, geen 1.5 meter je zult zien dat er ineens meer besmettingen zijn. Zoals ik al eerder zij, dit is een voorloper op Corina 2! Dit is geregistreerd met Halsema in de hoofd of bijrol maar aangestuurd door diezelfde overheid. Ook het "klootjesvolk" zal spreken over schande aangewakkerd door al die populisten in de tweede kamer de NOS en overige media. Het gaat om zetels en macht over de ruggen van weldenkende mensen. Corona is chantage richting burgers de werkelijkheid komt echt wel een keer boven tafel maar hoe ziet de wereld er dan uit? Vul dat maar in als weldenkend mens in deze wereld en maatschappij, de tegenstellingen over en weer zullen steeds groter worden! De rijken rijker, de armen nog armer en marionetten van het nieuwe systeem gecontroleerd door.......................
Gast
zaterdag 26 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner