By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Wapengeweld in Zweden: chirurgen moeten nu in Zuid-Afrika op cursus

Screenshot_103

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

In Zweden neemt het aantal slachtoffers van daders met vuurwapens en messen toe. Een uitdaging voor het medisch personeel. Daarom zoekt men nu raad bij de deskundigencollega´s in Zuid-Afrika – het land met de meeste slachtoffers door kogels ter wereld.

Vanaf 2021 wil de provincie Västra Götaland Zweedse chirurgen drie maanden naar Johannesburg sturen om daar een betere omgang met kogel- en steekwonden te kunnen leren. Het programma, waarbij de chirurgen steeds drie maanden in de stad Johannesburg doorbrengen, zal de Zweedse chirurgen op grond van de veelheid geweldsmisdrijven in de stad meer ervaring met schotwonden opleveren, bericht de zender “Sveriges Radio”.

 Ragnar Ang, geneesheer-directeur van de EHBO-post van Sahlgrenska, werkte in het verleden zelf in een Zuid-Afrikaans ziekenhuis en denkt dat het programma chirurgen de mogelijkheid zou bieden om binnen enkele maanden meer patiënten met zulke verwondingen te behandelen dan zij normaal gesproken in een jaar in Zweden onder het “mes” krijgen.

In Zweden bevindt het gebruik van vuurwapens zich op een hoog niveau. Alleen vorig jaar al zijn er in Zweden 33 mensen door vuurwapens om het leven gekomen, bericht “The Local”.

In 2018 waren er in Zweden 306 schietincidenten met 45 doden en 135 niet dodelijke verwondingen. In 2017 bedroeg het aantal geweldsdelicten, waarbij vuurwapens werden gebruikt, volgens “The Local” 324. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven en raakten er 139 gewond.

Volgens informatie van de politie is het aantal schietpartijen op de meeste plaatsen – inclusief de hoofdstad Stockholm en de zuidelijke stad Malmö – constant gebleven, maar in enkele regio´s en vooral in het noorden van Zweden is het aantal de afgelopen drie jaar sterk toegenomen. In totaal zouden er in het jaar 2019 tot 31 oktober 286 schietpartijen in heel Zweden zijn gemeld.

De Zweedse partijchef van de partij Moderaterna, Ulf Kristersson, liet zich in juni 2019 over dit fenomeen uit en verklaarde dat de omvang van het wapengeweld “extreem zou zijn voor een land dat zich niet in oorlog bevindt”.

Het hoofd van de Zweedse veiligheidsdienst (Säpo), Anders Thornberg, waarschuwde volgens “Breitbart” dat de burgers er niet op zouden moeten rekenen dat het probleem van het wapengeweld spoedig zou verdwijnen. Hij denkt dat het huidige niveau zich het komende decennium zou handhaven.

In een interview met de Finse zender “Yle” verklaarde Thornberg in het begin van het jaar dat het geweld, dat grotendeels is te herleiden tot activiteiten van criminele bendes, hoog blijft, hoewel de gevangenissen van het land vol zitten: “De gevangenissen in Zweden zitten vol, de huizen van bewaring zitten vol, de instellingen voor minderjarigen zitten vol. Desondanks vindt ongeveer hetzelfde aantal schietpartijen plaats, hoewel de politie meer wapens en drugs in beslag neemt dan ooit tevoren”, aldus Thornberg over de stijgende criminaliteit in Zweden.

Daarom nu blijkbaar de blik naar Zuid-Afrika, want daar is men gewend aan de omgang met slachtoffers van geweld. Volgens de anti-wapenorganisatie “Gun Free South Africa” worden er in Zuid-Afrika dagelijks 23 mensen met behulp van vuurwapens gedood.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Elite, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zuid-Afrika, Zweden. Bookmark de permalink .

E.J. Bron

© E.J. Bron

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 16 mei 2021

Vaccin updates

Jouw account

Conflicten livemap

Defcon Level world conflict map
Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Video: UltraFanatics (rellen)
15 mei 2021
Telegraaf zit er telkens tussen.. Zullen die verantwoorde...
Video: UltraFanatics (rellen)
15 mei 2021
Ik snap het niet helemaal? Dit is volgens mij ook gewoon ...
Willekeurige partner