Wat als de wereld te maken krijgt met een financiele pandemie

Wanneer je berichten ziet als: Lufthansa en British Airways schrappen alle vluchten naar China, dan is overduidelijk dat het coronavirus behoorlijke economische consequenties gaat krijgen.

Maar, gaan we ook een financiële pandemie krijgen op het moment dat de eerste bank of broker failliet gaat door deze economische malaise?

Als het luchtverkeer tussen China en de rest van de wereld grotendeels wordt stilgelegd, dan heeft een dergelijke maatregel niet alleen verregaande gevolgen, het is ook tekenend voor de manier waarop de wereld omgaat met dit coronavirus.


Overal gaan mensen toch onwillekeurig in een soort paniek modus en iedereen steekt elkaar aan. Zo vindt men het al heel gewoon als er een rij van een kilometer mensen staat te wachten voor een winkel in Taiwan waar men mondkapjes verkoopt.

Ook bij ons zie je berichten verschijnen dat "er iets gedaan moet worden", maar wat dat dan precies zou moeten zijn is niet helemaal duidelijk. Australië gaat helemaal voortvarend te werk en heeft haar eigen versie van de beruchte FEMA kampen in de vorm van een eiland, ver weg van het vasteland. Voor wie vergeten is wat FEMA kampen ook al weer zijn, hier meer informatie.

Teruggekeerde Australiërs die in China mogelijk zijn blootgesteld aan het coronavirus, worden twee weken lang in quarantaine geplaatst op Christmas Island, zo’n 2000 kilometer van het Australische vasteland. Dat meldden Australische media woensdag. De ruim 1400 bewoners van Christmas Island zijn woedend op het besluit van de Australische regering.

Waar eigenlijk niet veel aandacht aan wordt besteedt bij al het bovenstaande is dat je naast besmettingen van mensen door een virus, ook een andere vorm van besmetting hebt, namelijk een financiële besmetting.

Natuurlijk heeft alles wat er rondom het coronavirus gebeurt enorme economische gevolgen en zou het zelfs heel goed een verkapt onderdeel kunnen zijn van de heersende handelsoorlog die Amerika voert met China. Bedrijven in China draaien soms al helemaal niet meer of op halve kracht, het transport wordt heel moeilijk, mensen kunnen niet meer tussen China en andere landen reizen om deals te sluiten en bovenal, de financiële markten worden bloednerveus van dit alles.

Gloort er ergens weer een beetje hoop dat het allemaal wel mee zal vallen, dan zie je de koersen omhoog schieten en komt er weer een bericht dat er weer ergens ter wereld een aantal coronagevallen zijn ontdekt, dan kelderen diezelfde koersen weer.

Onlangs schreven wij een artikel over een mogelijke financiële kernbom die Iran tot haar beschikking heeft en dat is het afsluiten van de Straat van Hormuz. We schreven daar toen onder andere het volgende over:

Volgens een artikel op Zerohedge is die handel in derivaten inmiddels opgelopen tot bedragen van boven de 1.000 biljoen dollar. Er wordt zelfs gesproken over 2.500 biljoen. Even om deze bedragen in perspectief te plaatsen. Een biljoen is gelijk aan 1.000 miljard. Het totale bedrag aan derivaten zou dan ook wel eens 28 keer het totale BBP van de gehele wereld kunnen bedragen.

Veel, heel veel van die derivaten zijn gekoppeld aan olie en afgelopen vrijdag gingen de eerste twee Amerikaanse hedgefondsen al onderuit omdat zij zwaar in de oliederivaten handelden, die uiteraard weer gelinkt zijn aan de olieprijzen.

Als Teheran ooit het besluit neemt om de straat van Hormuz af te sluiten, dan verdwijnt van het ene op het andere moment 22 procent van de wereldhandel in olie. Iets dat niet zomaar even weggemoffeld kan worden en dat zal dan ook vernietigende gevolgen hebben voor de financiële wereld en dan met name de derivatenhandel.

Er zal dan een financiële crash volgen, waarbij die van Wall Street in 1929 compleet kinderspel zal lijken en waarbij de hele wereld in een financiële afgrond zal worden gestort.

Het oprukkende coronavirus zou voor een vergelijkbaar effect kunnen zorgen.

We zien nu natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg van mogelijke economische gevolgen van deze virusuitbraak, maar alles wat er in principe nodig is om schokgolven in de financiële wereld te veroorzaken is het faillissement van één bank of een grote broker als gevolg van de verslechterde economische situatie als gevolg van het coronavirus.

De eerste bank die kopje onder gaat, kan je vergelijken met de eerste patiënt die besmet is met het coronavirus. De banken die zaken deden met de bank die onderuit ging zijn de volgende die besmet raken en dit zal zich razendsnel wereldwijd verspreiden, waardoor op een gegeven moment alle banken zijn besmet. Dit is ook precies wat er in 2008 gebeurde.

Ergens gaat iemand in de financiële wereld paniekacties uitvoeren, die weer grote gevolgen hebben voor andere spelers in het financiële circuit. Of men er dan in slaagt om die wereldwijde besmettingen die daaruit zullen volgen in de hand te houden, is natuurlijk nog maar de vraag.

De Chinese overheid waarschuwt nu al dat de gevolgen voor de Chinese economie van deze uitbraak vele malen groter zullen zijn dan de gevolgen van de SARS uitbraak in 2003.

Zal de wereld terechtkomen in een situatie waarbij zij die aan de touwtjes trekken meerdere vliegen in één klap slaan. Zal er nu een financiële ineenstorting komen, terwijl de wereld reikhalzend uitkijkt naar de redding van dit afgrijselijke virus dat op allerlei gebieden zoveel ellende heeft veroorzaakt?

En dan in een bericht van een paar dagen geleden, welk een uitzonderlijk "toeval":

Het wordt spannend. In sneltreinvaart werken wetenschappers overal ter wereld aan een vaccin tegen het nieuwe coronavirus uit Wuhan. De eerste dierproeven staan zelfs al op het punt van beginnen. Het vaccin zou er wellicht eind april kunnen zijn.

Dat dit absoluut geen toeval is daarover hebben we ook al meerdere artikelen geschreven inmiddels.


Wereldwijd staan er dan geen rijen van een kilometer meer voor winkels waar ze mondkapjes verkopen, maar voor de klinieken waar men deze nieuwe vaccinatie kan halen. Een volledig gevaccineerde wereldbevolking met een nieuw financieel systeem?

Wie droomt daar nu niet van?

xxx

Daarom een goede zaak om zoveel mogelijk te proberen je zelfstandigheid te bewaken en nooit of te nimmer toe te geven aan welke dwang dan ook. En bij die zelfstandigheid hoort ook controle over je eigen gezondheid en in dat kader is het wellicht wijs om nog even gebruik te maken van het Orjana aanbod van deze week.

Iedere cowboy die een paar honderd jaar geleden naar het wilde westen van Amerika trok wist dat hij altijd een zilveren dollar bij zich moest hebben om te overleven in de woestenij. Niet omdat hij hiervoor onderweg de broodnodige zaken kon kopen om te overleven maar omdat hij deze zilveren dollar gebruikte om zijn water en melk te zuiveren. Zilver staat namelijk al sinds mensenheugenis bekend als het beste antibioticum tegen virussen, bacteriën, schimmels, parasieten en prionen dat er op aarde fysiek bestaat. Zover nu bekend zijn er meer dan 1000 infectieziekten die niet tegen zilver bestand zijn.

Niburulezers kunnen deze week de hele goede kwaliteit colloïdaal zilver van Orjana kopen met een spetterende korting van maar liefst 15 procent.

Vul bij het afrekenen de code "AG47" in en ontvang de korting. Deze aanbieding is geldig tot en met zondag 2 februari 2020. 

** codes die niet worden ingevuld is het daarvoor bestemde kortingsbonnenveldje komen niet in aanmerking voor de korting.

Redactie

© niburu.co

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 29 maart 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers