Wat doet Hassan uit Marokko aan de Grieks-Turkse grens?

Maandagmiddag tussen 12.10 en 12.30 uur zond NDR Info een reportage uit over de situatie aan de Grieks-Turkse grens. De NDR-verslaggever interviewde een man die de tweede nacht al in de open lucht had doorgebracht en Duits sprak.

Een Syrische arts met kennis van vreemde talen die zichzelf en zijn geliefden uit Turkije wil redden? Nee, want in de eerste plaats is Turkije relatief veilig. Ten tweede laat Turkije geen vluchtelingen binnen of door, maar laat het op dit moment slechts vluchtelingen het land uit. Ten derde is Hassan een alleen-vluchter.

En waarom spreekt hij Duits? Hij heeft enkele jaren in Dortmund gewoond tot hij werd gedeporteerd, zo meldt de verslaggever. Maar nu wil Hassan vanuit Turkije “naar Europa” terugkomen. Het vereist niet veel fantasie welk Europees land zijn droombestemming is. Interessant is tenslotte zijn enorme reisroute.

Men vraagt zich onvermijdelijk af waarom hij niet gekozen heeft voor de kortere route via Spanje, maar voor de grote omweg via Turkije naar de Griekse grens. Waar heeft hij het geld vandaan voor zijn omweg uit veilig Marokko? Verdien je daar zo goed dat het smokkelgeld in een paar jaar tijd (sinds de deportatie uit Duitsland) is gespaard? Of kan Hassan berekenen en uit ervaring weten hoeveel je in Duitsland voor niets doen kunt krijgen en hoeveel hij maandelijks kan terugbetalen?

De verslaggever stelde deze vraag niet, maar had alleen medelijden met Hassan omdat hij traangas in zijn ogen had gekregen en de nacht buiten moest doorbrengen. Erg voor Hassan. Maar Hassan is een deugmens, net als de verslaggever. Aan het eind van het verslag roept hij de luisteraars van NDR ruimhartig op om op zijn minst de kinderen op te nemen. Of mensen uit oorlogsgebieden, Afghanistan of Syrië. Voor hem is het niet zo belangrijk.

Was macht Hassan aus Marokko an griechisch-türkischer Grenze?

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 28 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner