Wereldwijd protest tegen de lockdown: demonstranten in Milaan eisen het aftreden van de Italiaanse regering en nieuwe verkiezingen


Al wekenlang zijn er overal in de wereld protesten tegen de lockdown. Afgelopen zaterdag was er onder meer een groot protest in Milaan. Uit de beelden spreekt meer en meer iets onverzettelijks. Als de mensen het echt helemaal zat zijn, dan werpen ze hun monddoekjes van zich af en hernemen ze hun vrijheid.

Milaan

De betogers in Milaan eisen niet alleen de stopzetting van alle beperkende maatregelen, maar ook het aftreden van de regering en nieuwe verkiezingen. Dat is vergaand, maar ook logisch. Tegenover al dat afbreken, kleinhouden en muilkorven (mondkapjes) staat dat het volk zich weer kan uiten en uitspreken. Met andere woorden: dat het de macht, die het uit handen gegeven heeft, weer terugpakt.

Ik zie dit als een belangrijk signaal van de richting waarin de protestbeweging zich kan gaan ontwikkelen. De Italianen vormen daarin op dit moment een voorhoede.

De spreker op de beelden is Antonio Pappalardo, een voormalig generaal bij de Carabinieri. Hij zei: “Het Italiaanse volk is niet bang. Het heeft de wens zich van dit juk te bevrijden. Dat is het einde van deze regering van arrogante lieden.”

Buenos Aires

Eenzelfde spirit als in Milaan afgelopen zaterdag in de hoofdstad van Argentinië: “We must take back our Republic, and protect it from tyranny.”

Brisbane (Australië): Tegen lockdown, gedwongen vaccinatie en 5G

Demonstraties waren er ook in Melbourne, Sydney, Perth en Canberra. Leuzen: “my body, my choice”, “free-will is essential”, and “save lives, end the lockdown”. Ook riepen de betogers: “Arrest Bill Gates!” en “Arrest Fauci!”.

Time Square, New York

De grote woede over de dood van George Floyd en breder, het politiegeweld in de VS, Europa en Australië, leidde overal in de wereld tot demonstraties. Zoals in het hart van New York. De betogers lappen daarmee de anti-demonstratieregels van de lockdown aan hun laars.

Dam Amsterdam, maandag 1 juni

En terwijl ik deze posting schrijf gebeurt precies hetzelfde in Amsterdam!

Warschau: protest van ondernemers

Den Haag: de facto een demonstratieverbod

Miami (Florida): en zo kan het ook!

Gerelateerd

In tal van Duitse steden is gedemonstreerd tegen de lockdown en voor de Grondwet

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (5)

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (4)

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (3)

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (2)

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren, dan Toevoegen, typ fact checkers in, dan Zoeken. Er verschijnt en lijst met fact checkers. Deze allen blokkeren.


Website van de bron!

Fred Teunissen

© transitieweb.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 01 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Dit is waarom bijna iedereen positief test op corona
30 september 2020
Waarom id an niet 100% van de afgenomen tests positief?
Erdogan dreigt Griekenland openlijk met oorlog
30 september 2020
Tussen beide landen is de oorlog nooit gestopt. er is enkel een "staak...
Migranten niet welkom in Bosnië! Dieren en burgers zijn niet langer veilig
26 september 2020
Groeten van de Grote Orde van Verlichting voor de Verenigde Staten en ...
Willekeurige partner