By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

Wereldwijde luchtvaartmaatschappijen met grote alertheid terwijl de virusuitbraak zich verspreidt

Hier is een uitleg over de reactie van de luchtvaartindustrie tot nu toe en de potentiële financiële blootstelling ten opzichte van SARS in 2003, waarbij bijna 800 mensen zijn omgekomen.

Luchtvaartmaatschappijen en passagiers waken over een nieuw griepachtig virus dat is ontstaan ​​in Wuhan, China.

Hier is een uitleg over de reactie van de luchtvaartindustrie op de tot nu toe uitbraak en de potentiële financiële blootstelling vergeleken met SARS in 2003, waarbij bijna 800 mensen zijn omgekomen:

Wat is de verwachte financiële impact op luchtvaartmaatschappijen?

De grootste zorg is een sterke daling van de reisvraag als het virus een pandemie wordt.

Tijdens het hoogtepunt van de SARS-uitbraak in april 2003 daalde de passagiersvraag in Azië met 45 procent, volgens de International Air Transport Association (IATA).

Cathay sneed bijna 40 procent van zijn vluchten af ​​en rapporteerde een financieel verlies, net als Singapore Airlines Ltd, Japan Airlines Co Ltd en ANA Holdings Inc.

De industrie is nu meer afhankelijk van Chinese reizigers.

Volgens Australië zijn bijvoorbeeld Chinese reizigers goed voor meer dan 15 procent van de internationale aankomsten, tegen slechts 4 procent in 2003, volgens de ratingservice van Moody.

Die reizigers, die meestal aankomen via vastelandschepen, nemen vaak binnenlandse vluchten zodra ze in Australië aankomen, wat wijst op het potentieel voor domino-effecten voor bijvoorbeeld de lokale luchtvaartmaatschappij Qantas Airways Ltd als de vraag naar reizen afneemt.

Sinds 2003 is het aantal jaarlijkse vliegtuigpassagiers meer dan verdubbeld en is China uitgegroeid tot ‘s werelds grootste uitgaande reismarkt.

In 2003 reisden 6,8 miljoen passagiers uit China op internationale vluchten, en dat aantal is bijna 10 keer gegroeid tot 63,7 miljoen in 2018, volgens gegevens van de luchtvaartautoriteit van het land.

Volgens IATA-gegevens is de omzet van de wereldwijde luchtvaartindustrie meer dan verdubbeld tot $ 838 miljard in 2019, van slechts $ 322 miljard in 2003.

“Of slechts één secundaire markt, een heel land of de bredere regio wordt beïnvloed, is uiteraard onvoorspelbaar en buiten de controle van de industrie”, zegt Brendan Sobie, een onafhankelijke luchtvaartanalist in Singapore.

Welke luchtvaartmaatschappijen zijn zwaar blootgesteld?

Veel luchtvaartmaatschappijen, waaronder Korean Air Lines, de budgetmaatschappij Scoot van Singapore Airlines, China Airlines Ltd in Taiwan en de ANA van Japan hebben aangekondigd dat ze vluchten in en uit Wuhan annuleerden nadat de autoriteiten een lockdown hadden aangekondigd.

De Zuid-Koreaanse budgetmaatschappij T’way Air eerder deze week de geplande lancering van een nieuwe route naar de stad uitgesteld.

Flight tracking website FlightRadar24 toonde aan dat vanaf 0600GMT op donderdag 184 Wuhan-vluchten, of 60 procent van de voor die dag vermelde vertrekken, waren geannuleerd.

De luchthaven Tianhe van Wuhan bedient ongeveer 2 procent van het totale luchtverkeer van China en bedient voornamelijk binnenlandse routes. Makelaar Jefferies schatte 88,8 procent van de totale vluchten binnenlands, waarbij China Southern Airlines Co Ltd het grootste marktaandeel had op 30 procent.

Annuleren passagiers hun reizen naar China? 

Hanatour Service Inc, het grootste reisbureau van Zuid-Korea, zei dat annuleringen van reizen naar China deze week met ongeveer 20 procent zijn toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het cijfer omvat uitstel en overstap naar andere bestemmingen, zei een bedrijfsfunctionaris.

Rajeev Kale, hoofd van de vakantiedivisie van Thomas Cook India, zei dat sommige klanten bezorgdheid uitten over reizen naar China. “De meeste van onze klanten kiezen voor een afwachtende houding om verdere ontwikkelingen te zien,” zei hij.

Philippine Airlines, Garuda Indonesia en Japan Airlines zeiden dat er geen vertraging was in boekingen van en naar China, terwijl de goedkope Filippijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific zei dat sommige passagiers hun bezorgdheid hadden geuit over de vraag of het veilig was om te vliegen, maar ze hadden de boekingen niet geannuleerd.

 

Afbeeldingsresultaat voor virusuitbraak

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 05 december 2020

Jouw account

Nieuwsbox

Nieuwste leden

.

Laatste reacties....

Sinterklaas thuis vieren met mondkapje op
05 december 2020
Heel treurig allemaal 😠
Wanhopige mensen stemmen overal mee in
05 december 2020
goed stuk
Sinterklaas thuis vieren met mondkapje op
04 december 2020
Vandaag bij een bouwmarkt ook getuige geweest van een hel...

Agenda

Alleen maar chaos
  1.   4th dec, 2020 20:00
Protest tegen tradities
  1.   5th dec, 2020
All For Humanrights
  1.   10th dec, 2020 14:00
Willekeurige partner

Online (laatste 5)

Laatste website updates
29 november 2020
25 november 2020