By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Wetenschappers veranderen bijendarmen in medicijnfabrieken om dodelijke ziekteverwekkers te bestrijden

In een ontwikkeling die de Amerikaanse economie tientallen miljarden dollars zou kunnen besparen, hebben onderzoekers een techniek ontwikkeld om honingbijen te immuniseren tegen twee belangrijke pathogenen met behulp van bio-ontwikkelde bacteriën.

Afgelopen winter verloren Amerikaanse imkers 40 procent van hun honingbijen; het was het hoogste sterftecijfer sinds het nationale onderzoek 13 jaar geleden begon. Honingbijen dragen voor een waarde van ongeveer $ 20 miljard bij aan de Amerikaanse gewasproductie, dus het beschermen ervan is van enorm belang, zowel vanuit economisch als vanuit het oogpunt van instandhouding.

Zoals veel van de beste oplossingen, is de methode ontdekt door de wetenschappers van de Universiteit van Texas in Austin eigenlijk vrij eenvoudig. Het team ontwikkelde een bio-ontwikkelde bacteriestam die dodelijk is voor twee belangrijke pathogenen die verantwoordelijk zijn voor kolonie-instorting bij bijen.

Ze voegden de bacteriën vervolgens eenvoudig toe aan een suikerwateroplossing en wachtten tot de bijen deze innamen terwijl ze elkaar verzorgden.

De ontwikkelde bacteriën werken als een biologische fabriek in de ingewanden van de bijen en pompen medicijnen uit die de bijen beschermen tegen zowel Varroa-mijten als vervormd vleugelvirus.

De bacteriën zijn gemakkelijk te kweken, waarvan de onderzoekers denken dat ze hun behandeling gemakkelijk kunnen schalen. Cruciaal is dat het onderzoek zegt dat er in wezen geen risico is dat ze zich verspreiden naar andere insecten, gezien hoe gericht de genetische samenstelling van de bacterie is om alleen in bijen te overleven.

“Dit is de eerste keer dat iemand de gezondheid van bijen heeft verbeterd door zijn microbioom genetisch te manipuleren,” verklaarde de eerste auteur van de studie, Sean Leonard.

Varroamijten en vervormde vleugelvirussen vormen een dubbele bedreiging voor bijenpopulaties en verzwakken typisch bijenkolonies tot het punt waarop ze extreem kwetsbaar worden voor andere ziekteverwekkers in de omgeving.

Bijen met de bio-ontwikkelde bacteriën in hun ingewanden hadden een overlevingspercentage van 36,5 procent hoger tegen het Varroa-virus en een overlevingspercentage van 70 procent tegen de mijten na 10 dagen in vergelijking met controle bijen.

Gewassen zoals amandelen, bessen en zelfs groenten zoals broccoli zijn allemaal afhankelijk van bijen, zonder welke ze de opbrengst drastisch zouden verminderen of gewoon helemaal afsterven. De onderzoekers hopen door te gaan met hun onderzoek naar het bijengenoom om robuustere kolonies te creëren en massale uitsterving onder de honingbijpopulatie in de wereld te voorkomen.

Bronnen:

RT

 

Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen.
Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt!
Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 05 december 2020

Jouw account

Nieuwsbox

Nieuwste leden

.

Laatste reacties....

Sinterklaas thuis vieren met mondkapje op
05 december 2020
Heel treurig allemaal 😠
Wanhopige mensen stemmen overal mee in
05 december 2020
goed stuk
Sinterklaas thuis vieren met mondkapje op
04 december 2020
Vandaag bij een bouwmarkt ook getuige geweest van een hel...

Agenda

Alleen maar chaos
  1.   4th dec, 2020 20:00
Protest tegen tradities
  1.   5th dec, 2020
All For Humanrights
  1.   10th dec, 2020 14:00
Willekeurige partner

Online (laatste 5)

Laatste website updates
29 november 2020
25 november 2020