By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

WHO is erg? Ik denk dat je het weet…

De eerste fouten van de WHO waren reëel en  veel critici buiten Trump hebben erop gewezen . De organisatie vertrouwde te vroeg op de vroege verduistering van China over het coronavirus en slaagde er niet in China agressief aan te zetten tot meer transparantie. De WHO was ook aantoonbaar te traag om een ​​wereldwijde noodsituatie voor de volksgezondheid te verklaren.

Maar het stopzetten van financiering als straf is  contraproductief  en zeer absurd. Zelfs als u accepteert dat de WHO ernstige fouten heeft gemaakt, is de tijdlijn  nog veel schadelijker voor Trump , volgens de voorwaarden  die hij zelf heeft gesteld  door zijn kritiek op de organisatie.

De tijdlijn is veel schadelijker voor Trump

Op  23 januari waarschuwde de WHO  al  dat coronavirus “in elk land zou kunnen verschijnen”, en drong er bij  alle  landen op aan om “voorbereid te zijn op insluiting” en zich voor te bereiden op het nemen van “isolatie” en “preventie” maatregelen tegen de verspreiding ervan.

Rond dezelfde tijd, op  22 januari, werd Trump direct gevraagd of hij zich zorgen maakte over de verspreiding van het coronavirus, en  hij antwoordde : ‘Nee, helemaal niet’, en benadrukte dat het maar ‘één persoon uit China’ was en dat ‘ we hebben het volledig onder controle. ‘

En op  24 januari prees Trump   China’s “inspanningen” tegen het coronavirus en zijn “transparantie” daarover, voorspellend dat “het allemaal goed zal komen.”

Trump toonde zich dus  minder  bezorgd over de verspreiding ervan in landen buiten China – ook in de onze – dan de WHO.

Op  30 januari verklaarde de WHO  het  coronavirus tot een wereldwijde noodsituatie voor de volksgezondheid. Hoewel de WHO nog steeds te lichtgelovig was in de reactie van China, waarschuwde de WHO  ook  dat  alle  landen de “voorbereidingsplannen” moeten herzien en serieus moeten nemen wat er gaat komen.

Op 30 januari werd Trump  daarentegen  direct gewaarschuwd  door zijn minister van Volksgezondheid en Human Services voor de bedreiging die het coronavirus vormde. Trump verwierp dit als ‘ alarmistisch’ .

En op  2 februari pochte Trump   tegen Sean Hannity: “We hebben het vrijwel gesloten, vanuit China binnenkomend.” Hij prees onze ‘geweldige relatie’ met dat land. Trump bleef  prees de Chinese omgang met coronavirus  alle  door de hele maand februari .

Dus op zijn minst toonde Trump precies dezelfde goedgelovigheid over China dat Trump nu de WHO verwijt dat het laat zien, maar  zonder  de urgentie van het internationale dreigingscoronavirus te waarderen in de mate die de WHO deed.

Zoals Ari Melber van MSNBC het  treffend zei : deze aanvallen op de WHO “vestigen alleen de aandacht op het feit dat de WHO president Trump voor was”.

Over die reisbeperkingen

Trump  kondigde beperkingen  aan voor reizen vanuit China op 31 januari, en hij smeekt de WHO constant om het niet eens te zijn met deze stap.

Maar hoewel het waar is dat de WHO de  reisbeperkingen heeft  aanbevolen , toont het besluit van Trump gewoon niets op afstand aan, zoals hij beweert te doen.

Ten eerste  reisden  na deze aankondiging ten minste 40.000 mensen vanuit China naar de VS , wat  redelijke vragen opriep  over de daadwerkelijke verwezenlijking ervan. Wat nog belangrijker is, Trump verspilde rampzalig de tijd die door deze beslissing was gekocht.

Trump heeft die tijd zelfs helemaal niet gebruikt om de verspreiding die hier al aan de gang was te verminderen  . Zoals de New York Times  vernietigend documenteerde , werden de plannen voor een federaal systeem om het virus op te sporen “wekenlang uitgesteld”, wat, samen met het  feit dat de tests niet werden opgevoerd , ambtenaren “bijna geen inzicht” gaf in de verspreiding ervan.

En eind februari woedde Trump privé tegen de conclusie van zijn eigen functionarissen dat Trump de noodzaak van strikte sociale afstandsmaatregelen veel dringender moest communiceren, wat leidde tot ‘cruciale extra weken’ waarin het ‘virus zich grotendeels ongehinderd verspreidde’.

Het voortdurende citaat van Trump over zijn reisbeperkingen wijst dus eigenlijk op een grote mislukking: het besluit overtuigde hem ervan dat hij het coronavirus met succes had buitengesloten, waardoor de lakse houding die al die verloren tijd veroorzaakte, ontstond en waarvan de gruwelijke gevolgen zich nu ontvouwen.

Die beslissing houdt hem tot op de dag van vandaag  nog  steeds voor de gek door te geloven dat hij deze ramp effectief heeft beheerd. Daarom blijft hij het noemen als representatief voor zijn glorieuze, beslissende leiderschap – en contrasteert het gunstig met de reactie van de WHO.

Trouwens, zo laat op 8 maart vertelde hij zijn donateurs in Mar-a-lago dat de aanbevelingen voor maatschappelijke afstand eenvoudigweg waren “het land te vernietigen”. Onthoud dit?

‘Ze proberen iedereen bang te maken, van vergaderingen, annuleer de vergaderingen, sluit de scholen – weet je, vernietig het land. En dat is oké, zolang we de verkiezingen kunnen winnen.

Ze publiceerden de richtlijnen pas ruim een ​​week later. Hij wist het. Het enige waar hij om gaf, was zijn herverkiezing.

Hij kan de WHO de schuld geven van alles wat hij wil, maar hij kan niet ontsnappen aan zijn eigen verwoestende onverantwoordelijkheid.

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 03 december 2020

Jouw account

Nieuwsbox

Nieuwste leden

.

Laatste reacties....

“Europa is de gaskamer van Soros”
03 december 2020
Ooit kon je kiezen....christen moslim jood of geen geloof...
“Europa is de gaskamer van Soros”
03 december 2020
Ja echt een naar vies mannetje
“Europa is de gaskamer van Soros”
03 december 2020
Het is één van de grootste misdadigers. Is ooit begonnen...
Willekeurige partner

Online (laatste 5)

Laatste website updates
29 november 2020
25 november 2020