WHO waarschuwt landen voor een tweede en derde golf van coronavirus

Dr. Hans Kluge, directeur van de WHO in Europa, waarschuwt dat landen zich moeten voorbereiden op een ‘tweede of derde golf’ coronavirus totdat er een vaccin beschikbaar komt.

Kluge zei dat ‘covis-19 niet snel verdwijnt’ en waarschuwt dat de volksgezondheid ‘een meer prominente plaats in de samenleving moet krijgen’, zelfs als dat wel het geval is.

The Mail Online rapporteert: Wetenschappers over de hele wereld racen om een ​​vaccin te ontwikkelen dat het tij tegen het virus zou keren, maar het zal waarschijnlijk nog vele maanden duren.

Dr. Kluge zei tijdens een WHO Europe-briefing dat het van vitaal belang is dat landen zich voorbereiden op toekomstige uitbraken zodra de eerste piek is bereikt.

Hij zei: ‘Als de eerste golf is verdwenen, is het belangrijkste probleem dat we de tijd hebben gekocht om ons voor te bereiden op een tweede of derde golf, vooral als er geen vaccin is.

‘Het belangrijkste punt is om voorbereid te zijn, of het nu gaat om een ​​tweede golf of een andere uitbraak van een ander toekomstig infectieus agens.

‘Dit vereist de samenwerking en begrip van iedereen, niet in het minst met de komende zomer, dat iedereen zijn steentje moet bijdragen terwijl hij naar een nieuwe realiteit gaat waar volksgezondheid een meer prominente plaats in de samenleving moet krijgen.’

Delen van Europa beginnen te evolueren naar een post-lockdown-leven, met scholen al open in sommige landen en winkels in andere.

Groot-Brittannië blijft echter onder strikte afsluiting zonder vervaldatum in zicht, aangezien het dodental blijft stijgen.

Dr. Kluge zei dat er positieve signalen waren dat Europa de piek van het virus passeerde, maar dat het ‘erg in de greep’ bleef van de pandemie.

Het continent is nog steeds verantwoordelijk voor bijna de helft (46 procent) van alle gevallen wereldwijd en bijna tweederde (63 procent) van alle sterfgevallen.

Hij zei: ‘We zien nu tekenen van een plateau of vermindering van nieuwe gevallen. We moeten deze ontwikkeling nauwlettend volgen. ‘

Maar hij zei: ‘Covid-19 gaat niet snel weg.’

Update 30 april: coronavirus | KNMT
Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 31 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Laatste reacties....

De aap in Ankara op de voorpagina van Charlie Hebdo na de aanval op Macron
29 oktober 2020
Erdogan heeft gelijk.en aanslagen.ja daar krijgen de Islam de schuld v...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
27 oktober 2020
Echt er gebeuren enge dingen op de wereld en wij moeten onze bek maar ...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
26 oktober 2020
Als de avondklok in gaat ! Je verwacht elk moment dat de eerste bommen...
Willekeurige partner