Videos

Nu grote steden in heel Europa op slot gaan, neemt de luchtvervuiling dramatisch af .

In Londen, Parijs, Rome, Milaan en vele andere grote steden in Europa daalt het gehalte aan fijn stof, dat gewoonlijk afkomstig is van voertuigen die brandstof verbranden, en van stikstofdioxide uit uitlaatgassen van voertuigen.

Volgens gegevens afkomstig van het  London Air Quality Network  en geanalyseerd door het  National Centre for Atmospheric Science , zijn de Londense niveaus van ultrafijne deeltjes – of PM2,5 – en stikstofdioxide gedaald met ongeveer de helft van wat normaal gesproken wordt geregistreerd sinds de piek medio februari.

Descartes Labs , een georuimtelijk bedrijf voor beeldanalyse, leverde satellietbeelden die de zware luchtverontreiniging boven Londen in 2019 vergeleken met de lagere luchtverontreiniging in 2020.

Een rapport van  Airparif , een non-profitorganisatie die zich inzet voor het bewaken van de luchtkwaliteit in Parijs, zei dat slechts twee dagen na de nationale afsluiting en hun gegevens al een verbetering van 20 tot 30 procent in de luchtkwaliteit in de metropool van Parijs registreren, na stikstof oxide-uitstoot daalde met meer dan 60 procent. ”

In Italië – het zwaarst getroffen land van Europa en het land met de meeste coronavirusdoden – bevestigde het Europese Milieuagentschap van  de Europese Unie  dat de luchtkwaliteit verbetert. Volgens hun gegevens zien Rome en Milaan een daling van 50 procent in de concentraties van luchtverontreinigende stoffen. Het land is sinds 9 maart nationaal afgesloten.

Door de European Space Agency (ESA) genomen foto’s van Noord-Italië  konden een duidelijke verbetering van de luchtkwaliteit waarnemen door de verminderde uitstoot van auto’s, energiecentrales en fabrieken in de regio. In Venetië heeft het gebrek aan bezoekers die de toeristisch zware stad binnenkomen zelfs het water een stuk helderder gemaakt . Het kantoor van burgemeester Luigi Brugnaro wees er al snel op dat dit niet te danken is aan de verbeterde waterkwaliteit, het is simpelweg omdat er geen gondels of andere boten zijn die de waterwegen van de stad ploegen, waardoor sediment op de zeebodem terechtkomt. Bovendien zien bewoners meer vis dan normaal.

De Britse premier Boris Johnson riep maandag op tot een sluiting van drie weken . Italië was het eerste land ter wereld dat dit deed, sinds het de bewegingsvrijheid van hun burgers sinds 9 maart heeft ingetrokken . In Frankrijk heeft president Emmanuel Macron een nationale vergrendeling van 15 dagen ingeleid  die op 17 maart ‘s middags is begonnen.

Lees ook:  NOAA opnieuw schuldig door het wijzigen van temperatuurgegevens om de 'globale opwarming van de aarde' te overdrijven

Aangezien het dagelijkse leven in heel Europa – en in veel andere delen van de wereld – tot stilstand komt, kan de wereld verwachten dat de luchtkwaliteit nog verder zal verbeteren naarmate de vergrendelingen langer duren.

“De luchtkwaliteit is in veel Britse steden begonnen te verbeteren, wat overeenkomt met wat is gezien in andere landen die het reizen en het aantal activiteiten in de buitenlucht hebben beperkt”, zegt Alastair Lewis, wetenschappelijk directeur bij het National Centre for Atmospheric Science.

Luchtverontreiniging veroorzaakt jaarlijks naar schatting 40.000 vroege sterfgevallen in het VK. Het is gekoppeld aan gezondheidsproblemen zoals beroerte, hartaandoeningen, longkanker en luchtwegaandoeningen en infecties. Het houdt zelfs verband met het belemmeren van de ontwikkeling van de longen van kinderen.

Deskundigen zijn echter van mening dat het nog te vroeg is om vast te stellen of de verbeteringen in de luchtkwaliteit over de hele wereld de sterfgevallen als gevolg van COVID-19 kunnen compenseren.

Simon Kuestenmacher on Twitter

Animation shows the decline of air pollution, specifically nitrogen dioxide emissions, over Italy. This reduction is particularly visible in northern Italy which coincides with its nationwide lockdown to prevent the spread of the coronavirus. Source: https://t.co/Gv1zg4mhcO https://t.co/WyKvcvDe03

Europa is niet de enige plaats met schonere lucht. In China, waar de coronaviruspandemie begon, hebben quarantainemaatregelen geleid tot deze prachtige bijwerking, waarbij hun algemeen bekende verschrikkelijke luchtkwaliteit daadwerkelijk verbetert.

Satellietbeelden van het  Earth Observatory hebben in China een aanzienlijke daling van de luchtverontreinigingsniveaus aangetoond . Dit komt omdat het land snel veel dichtbevolkte gebieden van het land in quarantaine plaatste, waardoor het lucht- en wegverkeer en de industriële activiteit tot stilstand kwamen.

De grootste daling van het luchtverontreinigingsniveau in China komt uit de provincie Hubei, de thuisbasis van Wuhan, waar de uitbraak in december 2019 begon. De stad van meer dan 11 miljoen mensen dient als een belangrijk transportknooppunt en is ook de thuisbasis van honderden fabrieken in eigendom door zowel binnenlandse als buitenlandse industrieën. Ze leveren auto-onderdelen en andere hardware aan wereldwijde toeleveringsketens. Volgens gegevens van NASA liggen de stikstofniveaus in Oost- en Centraal-China (waaronder Hubei) tussen 10 en 30 procent lager dan het gemiddelde .

Lees ook:  Covid 19: De ultieme buitenlandse aangelegenheid

Het naburige Zuid-Korea profiteerde ook van de verminderde industrie. Hoewel het land tot dusver heeft kunnen voorkomen dat het land werd afgesloten, is de luchtvervuiling ook gedaald, mede dankzij de verminderde industriële activiteit in China.

NASA Earth on Twitter

Nitrogen dioxide over #China has dropped with the coronavirus quarantine, Chinese New Year, and a related economic slowdown. https://t.co/URfLNy0GZJ #NASA #COVID2019

In de VS is ook het niveau van luchtverontreiniging gedaald . Gegevens van satellieten die emissies in de atmosfeer detecteren die worden veroorzaakt door auto’s en vrachtwagens, laten een enorme afname van luchtverontreiniging zien in veel van de belangrijkste stedelijke gebieden van het land , zoals New York, Los Angeles, de San Francisco Bay Area, Seattle, Chicago en Atlanta .

In Californië, Los Angeles, de Central Valley-regio en de San Francisco Bay Area zijn de luchtverontreinigingen drastisch lager geworden.

Los Angeles staat bekend om zijn zware congestie en hoge smogniveaus. Uit voorlopige gegevens van de  Sentinel-5P-satelliet van ESA blijkt echter dat de auto- en vrachtwagenemissies in de stad de eerste twee weken van maart aanzienlijk lager zijn in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

In de Bay Area en de Central Valley, waar de lokale autoriteiten strengere maatregelen ter plaatse hebben geïmplementeerd, is er ook een aanzienlijk lagere concentratie van luchtverontreinigende stoffen. Het aantal vrachtwagens en auto’s dat de Bay Bridge oversteekt, die San Francisco met Oakland verbindt, is met ongeveer 40 procent gedaald.

Deze resultaten zijn in het hele land herhaald. In New York, waar inwoners minder vaak afhankelijk zijn van opties voor privévervoer, ging het spitsverkeer 36 procent sneller dan normaal vanwege het kleinere aantal auto’s op de weg. In Seattle, waar enkele van de eerste gevallen van coronavirus in het land opdoken, nam het voertuiggebruik in de ochtendspits met bijna 40 procent af.

CBS This Morning on Twitter

Satellite footage shows a dramatic reduction in air pollution over China and Italy between December 2019 and March 2020 amid the #coronavirus outbreak https://t.co/lweAzUU7i3

Het  International Energy Agency, een in Parijs gevestigde intergouvernementele organisatie, waarschuwt landen echter dat de economische impact van de coronavirus pandemie de investeringen in schone energiebronnen , zoals zonne-energie en wind, mogelijk kan verzwakken . Dus hoewel schonere lucht nu een positief neveneffect kan zijn van de afsluitingen, maar als overheden niet snel handelen om hun respectieve economieën nieuw leven in te blazen , kan de luchtkwaliteit in de nabije toekomst zelfs slechter worden.

Lees ook:  Ottomaanse afstammelingen uit Zuid-Afrika vragen na 150 jaar voorouderlijk Turks staatsburgerschap aan

Hoewel mensen de komende weken kunnen genieten van schonere lucht, duurt het misschien niet lang en dit voordeel kan sterk worden gecompenseerd als hun respectieve regeringen de coronavirus pandemie niet goed aanpakken .

Bronnen zijn onder meer:

DailyMail.co.uk

Reuters.com

TheHill.com

Editie.CNN.com 1

ITV.com

BBC.com

Independent.co.uk

Indignatie redactie
Comment for this post has been locked by admin.
 

Reacties

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner