Wilders-showproces: Journalisten krijgen nul op rekest in zoektocht naar belastende documenten

9 mei 2020 Nieuws Plaats een reactie

IJverige journalisten van RTL-nieuws hebben in hun zoektocht naar meer documenten over mogelijke inmenging van leden van de Nederlandse regering in de rechtszaak tegen oppositieleider Geert Wilders nul op rekest ontvangen van de rechtbank Midden-Nederland. Hoewel Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in een eerder oordeel nog werd gemaand om de zoekopdracht niet te beperkt op te vatten, heeft de rechtbank nu besloten dat het wel goed zit en er geen relevante documenten meer zijn te vinden in de ministerraad en in het College van procureurs-generaal inzake de vervolging van Wilders.

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft het herstelonderzoek naar de documenten die gaan over de beslissing om politicus Geert Wilders strafrechtelijk te vervolgen, zorgvuldig en grondig verricht. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald in een procedure die RTL Nieuws voerde op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Bron: Rechtspraak

Documenten die RTL-Nieuws in een eerder stadium handen kreeg, van het ministerie van Justitie en Veiligheid, schenen een wel heel troebel licht op de rol van de toenmalig minister Ivo Opstellen (VVD). Hij heeft in een instructie aan ambtenaren gevraagd om de strafzaak tegen Geert Wilders te bespreken, waarmee duidelijk werd dat er wel degelijk politieke inmenging is geweest vanuit het ministerie en door de minister zelf in de strafzaak tegen de Nederlandse oppositieleider.

Onduidelijk is nog wat er door Opstelten precies is gezegd en besproken, RTL-nieuws had duidelijk het doel om hierachter te komen, vandaar de keuze om allerhande stukken uit de ministerraad te bemachtigen. Desondanks alle pogingen van enkele journalisten; op het moment loopt het hoger beroep in de zaak tegen Wilders nog altijd door en gaat op 29 juni van dit jaar weer verder.

ReactNieuws

© React nieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner