Zes Dood en gewonden na schietpartij in Rot am See (Duitsland)

rot am see 24.01.2020, Baden-Württemberg, Rot Am See: Nach Schüssen in Rot am See im Nordosten Baden-Württembergs steht ein Polizeiauto hinter einer Absperrung an einem Haus. Hier sollen mehrere Menschen getötet worden sein. Ein Tatverdächtiger sei festgenommen worden, sagte die Polizei. Foto: Marijan Murat/dpa +++ dpa-Bildfunk +++

Op vrijdagmiddag werd geschoten in Rot am See nabij het treinstation. De politie rapporteert verschillende gewonden en doden. De dader zou zijn gearresteerd. Er moeten details van de handeling op een pc staan.

Zes mensen stierven in een schietpartij in Rot am See . Andere bronnen spraken aanvankelijk over vijf doden. Bernd Märkle, woordvoerder van het politiebureau van Aalen , bevestigde deze cijfers aanvankelijk niet . Volgens de gegevensbeschermingsautoriteit wordt het aantal van zes sterfgevallen echter bevestigd.

Eén ding is zeker: er is sinds vrijdagmiddag een grote politieoperatie gaande in een gebouw aan de Bahnhofstrasse in Rot am See , waar de opnames om 12.45 uur zouden zijn gemaakt. De politie zei. Het is ook zeker dat er verschillende verwondingen zijn . Het gebouw waar de plaats delict zich bevond was vroeger de Schurr-pub en het gastgezin bleef de herberg runnen als de “Duitse keizer” . Blijkbaar werd het afgelopen zomer gerenoveerd.

Op een persconferentie om 17.00 uur kondigt de politie verdere informatie aan in het stadhuis van Rot am See. Oorspronkelijk zou de PK om 16.30 uur plaatsvinden.

Geruchten over daders en lidmaatschap van schietverenigingen

Uit kringen van de politie stelt dat zes mensen in stierven feit zijn. Elders wordt gezegd dat vijf mensen werden gedood. Volgens de “Bild” zou de dader een man zijn die in 1983 werd geboren.

Lees ook:  London Bridge: een van 'helden' een moordenaar, slachtoffer van immigratie

Het gerucht gaat dat de dader de zoon van de verhuurder is . Dienovereenkomstig was het lid van een schietvereniging tenminste. De huisbaas zelf is daarom onder de doden.

Maar dit zijn geruchten en speculaties . De politie Aalen heeft het publiek gevraagd in een tweet om deze als zodanig beschouwen – beveiligde gegevens is in de persconferentie om 17 uur geven.

Polizei Aalen on Twitter

⚠️POLIZEIEINSATZ IN #ROTAMSEE⚠️ Aktuell läuft der Einsatz noch. Bitte unterlassen Sie #Spekulationen. Wir melden uns mit weiteren Informationen.

Volgens het rapport zouden er lichamen in en voor het huis zijn geweest. Afbeeldingen laten zien dat hulpverleners in witte beschermende pakken onderweg zijn rond de plaats delict en sporen veiligstellen. De politie zette het gebied rond de plaats delict af met een politietape.

Buren in Rot am See zijn geschokt door geweerschoten

“Ik woon al 50 jaar in Rot am See en heb nog nooit zoiets gezien”, zegt een oudere vrouw die zich op 50 meter afstand bevindt. Verschillende kennissen belden haar deels uit Noord-Duitsland om haar te vertellen over de misdaad. “Nu wordt Rot am See bekend – maar op een afschuwelijke manier.”

Een jonge vrouw uit het huis tegenover de kroeg duwt een kinderwagen de garage uit. “We wilden gewoon uitgaan omdat zoveel vrienden belden,” zegt ze. Ze merkte de schoten niet op, maar was toch geschokt dat zoiets in haar straat gebeurde.

Enorme media ovenschotel na shootout in Rot am See

Zoals onze verslaggevers melden, is de media-interesse op de site enorm. Teams van veel grote televisiestations zoals ARD en ZDF zijn in Rot am See en rapporteren live vanaf de locatie.

De laatste grote politieoperatie in de regio was in een alarm in Crailsheim . Op dat moment landden verschillende helikopters van de mobiele task force van de politie op de Volksfestplatz . Maar de situatie eindigde licht: het was een vals alarm.

Minister van Binnenlandse Zaken Strobl becommentarieert de misdaad in Rot am See

De minister van Binnenlandse Zaken van Baden-Württemberg, Thomas Strobl (CDU), sprak het woord na de fatale geweerschoten van Rot am See. Op verzoek van de Southwest Press zei hij: “We hebben geen informatie dat het een moord, terroristische daad of iets dergelijks is”, zei hij.

Lees ook:  Drieduizend migranten nooit geslaagd voor inburgeringstoets

Reacties

Reacties

Een bevolking die de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid niet respecteert en verdedigt, zal niet lang de vrijheid hebben die voortvloeit uit de vrijheid van meningsuiting, het debat en de waarheid. Deze website respecteert de waarheid en het vereist uw steun denk aan onze sponsors of doe een donatie hier wij zijn blij met elke euro. Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen. Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt! Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 25 januari 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers