Zon gaat in ‘lockdown’: Lage zonneactiviteit ‘doet temperaturen kelderen’

De zon gaat in ‘lockdown’. Het zonneminimum kan ervoor zorgen dat de temperatuur de komende 20 jaar 2 graden zal kelderen, zeggen experts.

Dit jaar zijn er al 100 dagen geweest waarop er geen enkele zonnevlek is waargenomen. De zonneactiviteit is in de afgelopen tijd steeds verder afgenomen.

NASA-wetenschappers zeggen dat we mogelijk een nieuw Dalton-minimum gaan meemaken, de periode tussen 1790 en 1830 die samenviel met een langdurige koudegolf en vulkaanuitbarstingen. Toen daalde de temperatuur in bijvoorbeeld Duitsland over 20 jaar met 2 graden.

Steeds rustiger

Er is zelfs een kans op een wereldwijde hongersnood, schrijft de Daily Star.

In de afgelopen twee jaar is onze zon steeds rustiger geworden. In 2019 was de zon 77 procent van de tijd vlekkeloos en dit jaar 76 procent van de tijd.

Dat betekent dat het zonneminimum aanstaande is en dat de temperaturen aanzienlijk zullen dalen.

‘Koele’ plekken

De vraag is hoe wetenschappelijke instituten, academici, de media en Greta Thunberg zullen reageren op het moment dat de aarde opeens begint af te koelen.

Zonnevlekken worden veroorzaakt door sterke magneetvelden die ervoor zorgen dat heet plasma vanuit het binnenste van de zon niet goed naar buiten kan, waardoor er ‘koele’ plekken ontstaan. Na enige tijd verdwijnen ze weer.

[Summit NewsviaDaily Star]
Kunstmatige blad kan brandstof maken van water en zon
Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties 2

Its Real op vrijdag 15 mei 2020 11:21

Zie je wel de stikstof maatregelen werken echt! Heeft zelfs invloed op de zon. Wat zijn we fantastisch bezig met z’n allen 🌞

Zie je wel de stikstof maatregelen werken echt! Heeft zelfs invloed op de zon. Wat zijn we fantastisch bezig met z’n allen 🌞
Ellie Knowles op vrijdag 15 mei 2020 14:54

Haha, je die chemtrails weerkaatsen de zonnestralen prima.

Haha, je die chemtrails weerkaatsen de zonnestralen prima. :D
Gast
maandag 28 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner