Zuid-Koreaanse regering onderzoekt zeven sterfgevallen na vaccinatie tegen Corona met AstraZeneca-vaccin

Er is een week verstreken sinds de nationale vaccinatie in Zuid-Korea van start is gegaan.

Gezondheidsautoriteiten meldden 2.800 gevallen van gezondheidsreacties na ontvangst van een dosis vaccin van AstraZeneca, waarvan 24 ernstig. Zeven mensen zouden zijn omgekomen – de sterfgevallen worden onderzocht, meldt RT-D.

Het aantal mensen dat in Zuid-Korea is overleden nadat zij een vaccin tegen Corona hadden gekregen, is de afgelopen dagen gestegen tot zeven. Dit werd zaterdag gemeld door het Zuid-Koreaanse Agentschap voor ziektepreventie en -bestrijding (KDCA), dat de incidenten momenteel onderzoekt. Zuid-Korea was eind februari net begonnen met landelijke vaccinaties. Tegen zaterdag hadden ongeveer 300.000 mensen, ongeveer 0,6% van de bevolking van het land, hun eerste vaccindoses ontvangen – meestal van de Brits-Zweedse fabrikant AstraZeneca.

Het vaccin van AstraZeneca was het eerste dat in Zuid-Korea werd goedgekeurd. Een groot deel van de tot dusver in het Aziatische land toegediende vaccindoses is afkomstig van AstraZeneca. De Zuid-Koreaanse regering heeft ook miljoenen vaccindoses besteld bij BioNTech/Pfizer, maar grotere zendingen worden niet voor volgende maand verwacht. Tot dusver zijn in Zuid-Korea slechts ongeveer 5.000 doses BioNTech/Pfizer-vaccin toegediend – zonder meldingen van een ernstige immuunrespons.

Hoewel Zuid-Korea over het algemeen een van de hoogste vaccinatiepercentages ter wereld heeft en door bijvoorbeeld Deutsche Welle als voorbeeld wordt gesteld in de strijd tegen Corona, komt de Corona-vaccinatiecampagne van het land relatief traag op gang. Volgens berichten in de media handelt de regering volgens het principe van veiligheid boven snelheid.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:

Frankrijk: 50-70% van de met AstraZeneca gevaccineerde verpleegkundigen ondervindt ernstige bijwerkingen

DissidentNL
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 21 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers