Zweden: bedrijven, scholen en terrasjes open en minder #corona doden

Zweden is het land dat geen noodtoestand heeft uitgeroepen vanwege het corona-virus, dat op een intelligente manier met het besmettingsgevaar omgaat, dat de economie niet kapot maakt met een lock down en waar de centrale bank meldt dat het virus zich niet via cash geld verspreidt. De Nederlandse aanpak leidt tot een economische ramp met meer doden dan de Zweedse.

In een verklaring schrijft de Riksbank, de centrale bank van Zweden, op de website dat er geen enkele aanwijzing is dat bankbiljetten of munten het corona virus doorgeven. Het virus dat covid-19 verspreidt doet dit via hoesten of niezen of via direct contact met iemand die al geïnfecteerd is.

Dit bevestigt de Zweedse gezondheidsdienst, die stelt dat het virus zich voornamelijk verspreidt via menselijk contact of via druppels van hoesten en niezen.

Niet alleen de centrale bank onderscheidt zich in opvattingen van de rest van de wereld, maar ook de openbare gezondheidsdienst van Zweden. Het Scandinavische land heeft een totaal andere corona aanpak.

De Zweed Dr Anders Tegnell is als overheids-epidemioloog verbonden aan Openbare Gezondheidsbureau sinds 2013. Hij stuurt zijn land op een hele andere manier door de corona crisis heen dan de rest van de wereld. Hier is geen lock down.

Hij pakt de zaak precies omgekeerd aan.

Geen isolatie van de gehele bevolking. Alleen ouderen en mensen met gezondheidsproblemen worden zoveel mogelijk geïsoleerd. Iedereen met symptomen moet thuis blijven.

Daarnaast gaat Zweden ervan uit dat het coronavirus alleen gecontroleerd kan worden, niet onderdrukt. En dat de mensen geen strenge lock down accepteren die langer dan een maand of twee duurt, aangezien verveling,  isolatie, en economische achteruitgang gigantisch zullen zijn.

Als je je niet goed voelt met symptomen van een koud, hoest of koorts moet je in Zweden contacten met anderen vermijden. Ga net als bij ons niet naar je werk of school. Blijf dan zo lang thuis totdat je je weer goed voelt.

Verder mogen ouderen niet bezocht worden in een verzorgingstehuis en zieken niet in het ziekenhuis.

Horeca blijft gewoon open. Hier geen sloop van een hele bedrijfstak zoals in Nederland.
Het gezondheidsbureau adviseert dat rijen aan tafels of langs buffetten en bars vermeden moet worden. Bezoekers moeten afstand van elkaar kunnen houden. Het risico van ziekte-verspreiding moet minimaal zijn.

De Zweden leggen de verantwoordelijkheid bij de uitbaters van de horeca-gelegenheden. Wel geeft het bureau aan dat de klanten op een armlengte van de andere gasten moeten zitten.

Naast restaurants en bars kunnen nachtclubs ook gewoon open blijven. Het enige belangrijke aandachtspunt is het voorkomen van mogelijke besmetting doordat ze de onderlinge afstand niet respecteren.

De scholen blijven geopend. Voor universiteiten en hoge scholen beveelt het overheidsbureau aan over te gaan op leren op afstand.

Wanneer een persoon binnen een gezin ziek is hoeft niet het hele gezin binnen te blijven. Zolang zij geen symptomen vertonen kunnen zij naar school of werk blijven gaan.

Bijeenkomsten, concerten, theater en festivals met meer dan 50 personen zijn niet toegestaan. Hieronder vallen geen scholen, openbaar vervoer, bezoeken aan supermarkten, werknemers in bedrijven.

Begrafenissen en bruiloften met minder dan 50 personen zijn akkoord.

Sporten kan onder voorwaarden gewoon doorgaan.

Lees alle maatregelen hier.

Nederland komt met een ‘intelligente’ lock down op 250,31 doden op iedere miljoen inwoners.
Zweden heeft zonder lock down en economische recessie 213,08 doden per miljoen inwoners.

Rob Vellekoop, 26 april 2020

robvellekoop

© De lang mars

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner