Zweedse christelijke leerling werd gedwongen zijn kruisje af te doen tijdens de schoolfotografie: “Is krenkend voor mensen met andere geloven” 

Een leerling kreeg de opdracht zijn ketting met een kruisje af te doen in verband met de schoolfotografie op school. Het christelijke symbool zou kwetsend zijn voor leerlingen van andere geloofsrichtingen. Tegelijkertijd mochten de moslim-immigrantenmeisjes van de school tijdens de schoolfotografie hun hijab ophouden. Het incident is nu gemeld bij de Discriminatieombudsman (DO).

In augustus werd de jaarlijkse schoolfotografie, een Zweedse traditie, georganiseerd. Maar dit keer was het niet de prettige pauze in het schoolwerk zoals voorheen. De ingehuurde schoolfotografe, wier afkomst niet wordt vermeld, begon de leerlingen te verplaatsen en te poseren op een manier die door vele scholieren als autoritair en ongemakkelijk werd ervaren.

Het was vooral heel onaangenaam voor een 15-jarige schooljongen die de opdracht kreeg om zijn ketting met een kruisje af te doen. Omdat hij christen is en het kruisje niet alleen als sieraccessoire draagt, vertelde hij dat hij het als een inbreuk zag. Daaropvolgend kreeg hij te horen dat het kruisje kwetsend was voor leerlingen met een ander geloof en hun familie en daarom niet op de schoolfoto mocht komen.

De schooljongen gehoorzaamde het bevel omdat hij volgens zijn eigen verklaring een persoon is die geen conflict wil veroorzaken. Achteraf gezien vond hij echter dat hij iets onderging waartegen hij fel had moeten protesteren en dat niet in orde was. Hij heeft daarom een rapport over het incident ingediend bij de Discriminatieombudsman (DO). Ook is er een rapport ingediend bij de Kinder- en Leerlingenombudsman (BEO).

Moslima’s mochten hun hijabs aanhouden

“Dat het om discriminatie gaat, is duidelijk omdat scholieren met attributen voor andere religies niet gedwongen werden om ze af te doen”, zegt de leerling. Onder andere mochten de moslimschoolmeisjes die een hoofddoek of hijab droegen deze tijdens de fotosessie aanhouden – dit ondanks het feit dat de hoofddoek en hijab aanzienlijk controversiëler is en in het publieke debat wordt beschreven als een vrouwonvriendelijke religieuze dwangmiddel.

Ik weet dat degenen die een hijab dragen, deze niet hoefden af te doen. Maar als ik gedwongen word mijn kruisje af te doen, zou dat ook moeten gelden voor andere religieuze symbolen, zegt de 15-jarige in een interview met de krant Dagen.

Onaangename ervaring

Hij beschrijft het incident als een onaangename ervaring en een behandeling waaraan hij niet eerder is blootgesteld tijdens eerdere schoolfoto’s of in andere contexten op school.

Ik was een beetje overrompeld, ik had dit nog nooit eerder meegemaakt. Dus ik deed mijn kruisje af en stopte het in mijn zak. Het voelde niet goed, maar ik ben niet iemand die graag ruzie maakt.

De schooljongen legt uit dat hij het kruisje draagt omdat hij christen is en actief in de kerk, net als zijn ouders. Dat het dragen van het kruisje “veilig voelt en alsof God bij me is”, zegt hij.

Boze moslims bestormen “Allahu Akbar” schreeuwend een naturistenzwembad in Duitsland en dreigen de vrouwen “uit te roeien”

Frontnieuws

© © Frontnieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 21 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Australië kondigt komst digitaal vaccinatiecertificaat aan
20 oktober 2020
Dit gaat overal gebeuren
Migranten niet welkom in Bosnië! Dieren en burgers zijn niet langer veilig
20 oktober 2020
DIT IS EEN OFFICIEEL BERICHT VAN ILLUMINATI AAN DE WERELDOPMERKING: ER...
De gehoorzame slaven vinden zichzelf normaal
13 oktober 2020
Echt dat zoveel mensen zo kortzichtig zijn. Je ziet toch wat er allema...
Willekeurige partner