Zweedse moslims krijgen speciale status dit is het begin van vergaande islamisering in het land

ZWEDEN: Nieuwe op moslims gerichte politieke partij wil dat zogenaamde ‘islamofobie’ als een afzonderlijke misdaad wordt geclassificeerd en zoekt een speciale status voor de Zweedse moslims

De nieuw opgerichte “Nuance-partij”, die naar eigen zeggen de Zweedse moslims bereikt, is nu bezig zich in het hele land te vestigen. De partij werd afgelopen herfst gevormd in Göteborg, de op een na grootste stad van Zweden, en hield onlangs een informatiebijeenkomst in Stockholm.

“Zweedse moslims ervaren elke dag fysieke en verbale aanvallen van racistische aard”, verklaarde voorzitter Mikail Yüksel. Om dit te verhelpen, wil de partij dat islamofobie een speciale criminele classificatie krijgt.

De oprichter van de Nuance-partij werd uit de Center Party verbannen vanwege zijn vermeende banden met de Turkse nationalistische groep Gray Wolves. Hoewel de Nuance-partij het label met alleen moslims afwijst, spreekt het duidelijk moslims en immigranten aan. Een van de belangrijkste doelstellingen is dat de moslims een speciale minderheidsstatus krijgen.

Vanwege het liberale immigratiebeleid van Zweden van de afgelopen decennia is het aandeel immigranten en hun nakomelingen gestegen van volledig nalatig aantal tot ongeveer een kwart van de bevolking van 10 miljoen. Het percentage moslims is geschat op meer dan 8 procent, of 800.000.

zweden

Het debat over de acceptatie van islamitische kleding is nog een ander hot issue voor de partij, gezien het feit dat verschillende gemeenten de islamitische hoofdtooien voor studenten en personeel hebben verboden, waardoor protesten onder moslims en hun sympathisanten zijn ontstaan .

“Het is niet de islamitische hoofdtas die moet worden bestreden, het is de onderdrukking. Tegelijkertijd hebben ouders het recht om hun kinderen op te voeden op basis van hun cultuur en religie, ‘zei Yüksel.

Hoewel eerdere pogingen om op immigranten gerichte partijen te vormen en hun problemen allemaal zijn mislukt, richt Nuance zich op het parlement.

“We willen in het parlement komen, we willen in verschillende gemeenteraden gaan en onze politiek voeren”, concludeerde Yüksel.

In 2019 verwoordde Yüksel zijn standpunt in een opiniestuk, waarin hij het establishment de schuld gaf van “het falen van de multiculturele samenleving” en “groeiende populisme” en “xenofobe retoriek” identificeerde als de wortels van het kwaad in de Zweedse samenleving. Om de situatie te verhelpen waarin “liberalen niet langer liberalen zijn en socialisten geen socialisten zijn”, beloofde hij afstand te nemen van de gevestigde ideologieën.

Steun deze website en steun het vrije alternatieve nieuws zonder censuur:
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Website van de bron!

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 31 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Laatste reacties....

De aap in Ankara op de voorpagina van Charlie Hebdo na de aanval op Macron
29 oktober 2020
Erdogan heeft gelijk.en aanslagen.ja daar krijgen de Islam de schuld v...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
27 oktober 2020
Echt er gebeuren enge dingen op de wereld en wij moeten onze bek maar ...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
26 oktober 2020
Als de avondklok in gaat ! Je verwacht elk moment dat de eerste bommen...
Willekeurige partner