By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

Zweedse stad verbiedt dragen van mondkapjes op school vanwege grote risico’s en ontbreken wetenschappelijk bewijs

Ook twee lagen kippengaas zullen muggen niet kunnen tegenhouden.

Terwijl een Nederlandse neuroloog zijn baan heeft verloren omdat hij gaten had geknipt in zijn verplichte mondkapje, is een stad in Zweden onlangs begonnen met het uitvoeren van wat de wetenschap en het gezonde verstand dicteert, namelijk het verbieden van de even zinloze als schadelijke mondkapjes. Na grote druk van onder meer de Zweedse media, die net als in Nederland een uitermate kwalijke rol spelen in de coronacrisis, krabbelde de gemeente uiteindelijk terug, maar de geest was uit de fles. Overal in het land duiken nieuwe mondkapjesverboden op, zoals voor bibliothecarissen in Kungsbacka.

In Halmstad, een kustplaats zo’n 120 kilometer ten noorden van Malmö, hebben officials van de gemeente een leraar gedwongen om zijn mondkapje AF te zetten. Het dragen van mondkapjes op scholen werd uitdrukkelijk verboden vanwege de ‘grote risico’s’ voor de gezondheid als de kapjes fout (eigenlijk überhaupt) worden gedragen, en het ontbreken van enig wetenschappelijk bewijs dat ze werken (bewijs dat ze NIET werken, ook recent, is er echter in overvloed).

Zowel in Halmstad als Kungsbacka verwees de gemeente naar de volksgezondheidinstantie (het Zweedse RIVM), die negen maanden lang zowel mondeling als schriftelijk verklaarden dat mondkapjes niet werken. In Nederland werd dat maandenlang bij monde van minister Hugo De Jonge gedaan, die mondkapjes terecht ‘schijnveiligheid’ noemde – om ze vervolgens tòch verplicht te stellen.

Angst juist verder aangewakkerd

In april 2020 stuurde de Zweedse top epidemioloog Anders Tegnell een email naar het European Centre for Disease Control, dat in Stockholm is gevestigd. Tegnell waarschuwde tegen het invoeren van verplichte mondkapjes, omdat die de angst alleen maar verder aanwakkeren. In de zomer betuigde hij spijt dat de focus van de overheid niet nog meer enkel op het beschermen van de kwetsbare ouderen had gelegen, zodat de samenleving gewoon normaal door had kunnen draaien.

In augustus, toen het coronavirus bijna overal verdwenen was (ook in Nederland), herhaalde Tegnell nog eens dat het bewijs voor het dragen van mondkapjes ‘onthutsend zwak’ is, en mondkapjes juist de verspreiding van het virus kunnen bevorderen. De cijfers gaven hem gelijk: Zweden had in oktober zonder lockdown en zonder mondkapjes het laagste sterftecijfer van heel Europa.

Desondanks voerde premier Stefan Lofven in december alsnog voor de spitsuren van de dag een mondkapjesplicht in. De directeur van het Zweedse RIVM, Johan Carlson, werd twee weken later echter gewoon zonder mondkapje in de bus gezien. Zijn excuus: ‘Ik had de tijd niet in de gaten.’

Grootste studie ooit: mondkapjes werken niet

Uit alle internationale statistieken blijkt dat het dragen van mondkapjes geen enkel dempend effect heeft gehad. Integendeel, het aantal zogenaamde ‘besmettingen’ – zoals u weet gebaseerd op de voor dit doel volkomen onzinnige en niet werkende PCR test – liep daarna juist verder op.

In Denemarken werd in het najaar van 2020 met 6000 mensen de grootste wetenschappelijke studie ooit naar de werking van mondkapjes verricht. Conclusie: ze werken niet of nauwelijks. Het verschil in ‘besmettingen’ bleek slechts 0,2% te zijn. Van de niet-dragers liep slechts 0,4% het SARS-CoV-2 virus op; een miniem percentage van die 0,4% wordt echter ziek, en daarvan sterft een nog vele malen kleiner deel. De overlevingskans van dit coronavirus bedraagt wereldwijd dan ook 99,991%.

Mondkapjes verhogen risico op ziekten

In oktober bleek uit officiële statistieken van de Amerikaanse CDC dat 70% van het aantal Covid patiënten dat in ziekenhuizen terecht komt altijd een mondkapje droeg, en slechts 4% nooit. ‘De kapjes die in winkels worden verkocht kunnen niemand echt beschermen,’ had nota bene dr. Anthony Fauci (Coronavirus Task Force van het Witte Huis) al op 17 februari van dat jaar gezegd. 

Mondkapjes zijn broeinesten van bacteriën, en verhogen juist het risico op andere ziekten. Zo was er een school in Michigan die ondanks een mondkapjesplicht door een enorme uitbraak van streptokokken (besmettelijke bacteriële keelontsteking) werd getroffen. Dr. Jennifer Morse, medisch directeur van de gezondheidsdienst, verklaarde het ‘vreemd’ te vinden dat die uitbraak kon plaatsvinden, omdat streptokokken en corona op exact dezelfde wijze worden overgedragen. (3)

Daarnaast wordt het CO2 niveau dat iemand met een mondkapje inademt al binnen enkele minuten met een factor 1000 verhoogd. Na vaak en langdurig dragen van een mondkapje wordt het zuurstof niveau in het bloed verlaagd, wat zeer schadelijk is voor de algemene gezondheid, en de poorten wijd openzet voor tal van ziekteverwekkers.


.

Alle maatregelen hebben geen enkel effect op verspreiding virus

De New England Journal of Medicine publiceerde in november 2020 een diepgaande studie naar het nut van (gehele of gedeeltelijke) lockdowns, die sinds maart gigantische maatschappelijke en economische schade aanrichten. Conclusie: extreme quarantaine, veel testen en onmiddellijke isolatie van veronderstelde besmette personen hebben geen enkel effect op de verspreiding van een virusThe Lancet had in juli de tot dan toe grootste wereldwijde studie naar de lockdowns in verschillende landen gepubliceerd. Er werd geen enkel causaal verband gevonden tussen de dwangmaatregelen en het aantal doden per miljoen inwoners.

De Icahn School of Medicine (Mount Sinai) verrichtte samen met het Naval Medical Research Center een serie testen met lockdowns, corona testen en quarantaine. 1848 jonge marines deden vrijwillig mee met een grootschalig experiment, waarbij ze zowel buiten als binnen permanent dubbellaagse mondkapjes moesten dragen, minstens 2 meter social distancing moesten houden, en extreme quarantaine en hygiëne moesten praktiseren. Wat bleek? Degenen in de controlegroep, die zich niet aan de maatregelen hoefden te houden, bleken zelfs iets MINDER snel het virus op te lopen. Overigens raakte slechts 2% van alle deelnemers ‘besmet’, en werd slechts één persoon ziek.

 

Xander

(1) Sverige Radio
(2) The Conversation
(3) World Tribune

Zie ook o.a.:

01-02: Medische tirannie: Amerikanen moeten in Openbaar Vervoer nu twee mondkapjes dragen
28-01: Experts zeggen dat we nu twee, drie of misschien wel vier mondkapjes moeten dragen
20-01: Sperrzeit na 76 jaar terug: ‘Hoe het klokje thuis tikt, tikt het niet voor het virus’
19-01: Academische prognoses omgerekend: 66.600 doden in Nederland door lockdowns
17-01: Peer-reviewed Stanford studie vindt geen enkel bewijs dat lockdowns helpen, ook niet in Nederland

2020:

14-12:  Regering wil met harde lockdown mensen uitputten en rijp maken voor Covid vaccin’
29-11: Johns Hopkins studie: Covid-19 heeft relatief geen effect op normale sterftecijfer
08-11: Grootste studie naar mondkapjes ooit toont aan dat ze niet of nauwelijks helpen
07-11: Hoogleraar Capel: ‘Zet je angst bij de vuilnisbak’ (/ Ook in november blijken alle maatregelen (1,5 meter, lockdown, mondkapjes) nog steeds helemaal niets uit te maken)
22-10: Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’ (Mondkapjesplicht, anderhalve meter en straks mogelijk ook avondklok om te testen hoever het volk zich met zinloze maatregelen laat onderdrukken)
14-10: Zweden heeft zonder lockdown en zonder mondkapjes laagste sterftecijfer van Europa
14-10: (/ Mondkapje komt neer op het proberen tegen te houden van fruitvliegjes met kippengaas, en beschermt noch jezelf, noch anderen’)
08-09: Conclusie Bureau of Economic Research: Lockdowns, social distancing en mondkapjes hadden NUL invloed op verloop Covid-19
25-08: Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’ (/ Zelfs statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten)
20-08: Top corona expert Zweedse overheid: Heel gevaarlijk te denken dat mondkapjes bescherming bieden

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 02 maart 2021

Zoeken

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Rutte ontwijkt moeilijke vragen toeslagenouder: ‘Er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan’
02 maart 2021
hij mag niet weg van de elite, hij zit daar om het plan u...
YouTuber bespotte voorheen Covid-19 vaccinatie-critici – Nu geeft hij toe: “Ik heb vaccinschade”
01 maart 2021
Al die mensen die continue wappie roepen zullen erop teru...
Willekeurige partner