By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

Zweedse top epidemioloog: Door geen lockdown zijn wij veel beter voorbereid op tweede corona golf

HELFT Nederlandse bedrijven bang failliet te gaan door Ruttes ‘intelligente’ lockdown – Waarom applaudiseert groot deel van ons volk voor onze economische zelfmoord?

Epidemioloog Anders Tegnell is de architect van de Zweedse strategie tegen het coronavirus, die zoals bekend flink afwijkt van de rest van West Europa. Zo voerde het land geen lockdowns in, bleven winkels, restaurants en bedrijven gewoon open, en werden enkel wat lichte social distancing maatregelen genomen. Het resultaat is dat het virus zich vrij ongehinderd kon verspreiden. Desondanks is het sterftepercentage amper hoger dan in landen met strenge lockdowns. Tegnell legt uit dat Zweden door deze koers te volgen veel beter is voorbereid op de tweede corona golf, die ergens in het najaar wordt verwacht.

Volgens de epidemioloog zal eind mei zo’n 40% van de inwoners van Stockholm immuun zijn geworden voor het coronavirus, wat het land een grote voorsprong zal geven op de rest van West Europa. ‘Want we zullen nog heel lang met dit virus moeten leven.’

Wetenschappers zijn het er niet over eens of mensen echt immuun worden voor het coronavirus, en er zo groepsimmuniteit kan worden bereikt, wat doorgaans het normale en enig logische antwoord is op een virus dat niet meer slachtoffers maakt dan een gemiddelde jaarlijkse griep, en waar zo’n 95% van de bevolking in alle landen niet of amper ziek van wordt.

‘In de herfst komt er een tweede golf,’ zei Tegnell. ‘Zweden zal een hoog niveau van immuniteit hebben, en het aantal gevallen zal waarschijnlijk heel laag zijn. Maar Finland zal een zeer laag niveau van immuniteit hebben. Zal Finland dan weer een totale lockdown moeten krijgen?’

Helft Nederlandse bedrijven bang failliet te gaan

En Nederland? Nu al vreest de helft van het Nederlandse (niet-financiële) bedrijfsleven failliet te gaan (2). De helft! Dan kunt u wel bedenken wat voor dramatische gevolgen dit NU AL voor miljoenen Nederlanders zal hebben. Laat staan als de regering in het najaar, als er een tweede corona golf zou komen, opnieuw voor deze diametrale, economie verpletterende, en samenleving ontwrichtende lockdown strategie kiest, waar naar onze overtuiging helemaal niets ‘intelligents’ aan is – integendeel.

Uitgerekend een liberale premier, van een partij die lang geleden erom bekend stond voor het bedrijfsleven op te komen, is nu hard bezig datzelfde bedrijfsleven de nek om te draaien. Het verbaast ons daarom zeer dat de premier het volgens de media en de peilingen –als we die tenminste moeten geloven- het zo goed doet.

Waarom applaudisseert groot deel van ons volk voor onze zelfmoord?

Denkt u ECHT dat de economie een soort aan/uit knop heeft? U heeft NOOIT opgelet bij de eerste basislessen economie? (Althans, toen het onderwijs nog onderwijs was, en kinderen en studenten werd geleerd kritisch na te denken, en niet gehoorzaam en hersenloos pure overheidspropaganda over te nemen en te volgen, wat vooral de laatste 20 jaar het geval is).

Is onze bevolking al zó dom, naïef en kortzichtig gemaakt, dat ze nu applaudisseren voor deze doelbewust in gang gezette grootschalige economische zelfmoord, van de vernietiging van hun huidige welvaart en die van hun kinderen en kleinkinderen, om over het platwalsen van onze vrijheid, democratische burgerrechten en zelfs onze gezondheid (vaccins die zullen worden opgedrongen) nog maar niet te spreken? En dat voor een virus dat op dit moment amper de helft van het aantal griepdoden van 2018 heeft veroorzaakt?

Sorry voor deze pessimistische conclusie, maar ons land lijkt ten dode opgeschreven, en dan niet eens door een oorlog met echte bommen en kogels, zoals 80 jaar geleden. Wie of wat redt ons nog uit deze krankzinnige nachtmerrie van verbijsterende waanzin?

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) NU
Afbeelding: (onbewerkt): Deen Alexey , Pixabay  (rechtenvrij)

Zie ook o.a.:

07-05: Bill Gates geeft in TV interview toe dat 700.000 mensen kunnen sterven door zijn vaccin

06-05: Pentagon onderzoek: Mensen met griepvaccinatie hebben 36% hogere kans op corona
06-05: MedRX studie: Lockdowns West Europa hebben waarschijnlijk geen enkel leven gered
06-05: Nationale Bond Overheidszaken stelt Rutte wettelijk aansprakelijk voor lockdown en vraagt u om mee te doen
05-05: Weer een verpleegkundige in New York die spreekt van ‘medisch wanbeleid’ en ‘moord’
04-05: China waarschuwt voor mogelijk gewapend conflict met VS over schuldvraag coronavirus
03-05: Griekse grondtekst over Teken van het Beest 666 wijst duidelijk op injectienaald
02-05: Ministerie Homeland Security bevestigt krachtige werking zonlicht tegen coronavirus
02-05: Europese farmaproducent: Eind 2020 beginnen we met vaccineren hele wereldbevolking
01-05: Washington Times beschuldigt andere mainstream media van ‘enorme hoax rond Covid-19’

Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties 1

sandra op vrijdag 08 mei 2020 20:57

Respect!

Respect!
Gast
vrijdag 05 maart 2021

Zoeken

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Dutch Digger News belt Pfizer in Amerika
04 maart 2021
Het is goedgekeurd door FDA , ze moeten stoppen met stoke...
Rutte ontwijkt moeilijke vragen toeslagenouder: ‘Er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan’
02 maart 2021
hij mag niet weg van de elite, hij zit daar om het plan u...
Willekeurige partner