Politie “machteloos”: Migranten hebben schijt aan de Corona-spertijd en maatregelen

Foto ter illustratie

Terwijl in veel Europese landen in de periode van de Coronavirus-crisis een avondklok en andere verboden zijn opgelegd aan autochtone burgers, vaak onder bedreiging van draconische straffen, zullen veel autoriteiten waarschijnlijk uitzonderingen maken voor de moslim- en migrantengemeenschappen.

Zo wordt in landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk gemeld dat bijna niemand in de migrantenwijken van de grote steden zich houdt aan het verbod op bijeenkomst of winkelsluiting. De autoriteiten zijn op hun beurt van mening dat ze “machteloos” zijn.

Frankfurt, Berlijn enz.: Migranten negeren verbodsbepalingen

Een video uit Frankfurt laat bijvoorbeeld zien hoe tientallen buitenlandse jongeren in gesloten parken blijven rondhangen of daar hun spieren trainen. Sommige geïnterviewden geven openlijk toe dat ze zich niets aantrekken van de verboden en contactbeperkingen:

In Berlijn houden Turkse en Arabische restaurants en snackbars in migrantengebieden (Schöneberg en Tiergarten) zich niet aan de officieel voorgeschreven sluitingstijden van 18.00 uur. Tot laat in de nacht kun je migranten bij elkaar zien zitten in kebabzaken of in watercafés-bars.

Frankrijk: Banlieues met eigen wetten

In Frankrijk komen soortgelijke scènes voor. In de wijken en buurten die door migranten worden gecontroleerd, vooral in Parijs, kan de politie geen avondklok of andere maatregelen afdwingen. Aan de ene kant is er een tekort aan personeel en aan de andere is men bang voor gewelddadige rellen door de grotendeels moslimmigranten. Vooral omdat de islamitische vastenmaand Ramadan voor de deur staat.

Spanje: Muezzin oproep in Granada

In Spanje luidde voor het eerst in 500 jaar (het einde van de moslim-Moorse bezetting) de publieke oproep van de muezzin tot gebed in de stad Granada. Ook daar trekt men zich niet veel aan van uitgaansverboden en maatregelen.

Moslims oververtegenwoordigd in Corona-gevallen?

Als men kijkt naar de bevolkings-, ziekte- en sterftecijfers van een aantal Europese landen, ziet men dat immigrantengroepen overweldigend worden getroffen door het Coronavirus. In Spanje zijn onlangs drie Marokkanen aan het virus gestorven. In het geval van de provincie La Rioja, die momenteel het hoogste besmettingspercentage heeft, ziet het er als volgt uit:

Totale bevolking 2019: 316.798
Moslims 2019 totaal: 19.462
In het geval van Asturië, een regio waar het besmettingspercentage momenteel nog relatief laag is:
Totale bevolking in 2019: 1.022.800
Moslims 2019 totaal: 8.623

In de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn 6 van de 15 sterfgevallen door het virus opnieuw moslims uit Somalië (vanaf 24 maart), maar zij vertegenwoordigen slechts 0,84 procent van de bevolking. De consequente weigering van veiligheidsmaatregelen door buitenlanders vormt dus een extra risico voor de lijdende Europeanen.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 10 april 2020

Jouw account