De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk..!

Dr. John Virapen is op 72-jarige leeftijd overleden. Deze man was één van de grootste klokkenluiders die we kennen in de farmaceutische industrie. Ter ere van zijn nagedachtenis, plaatsen we dit artikel van 2012 nogmaals, met aanvullende informatie over deze strijdvaardige kerel. Door zijn openbaringen blijkt opnieuw dat websites als WantToKnow geen ‘samenzweringstheorieën’ verkondigen, maar de schandalige excessen in deze maatschappij -zoals in de farmaceutische industrie- aan de kaak stellen..! Preciés dáár waar de ingedutte en slaapverwekkende main-stream-media het laten afweten en steeds méér met regelrechte regeringspropaganda zich lijken bezig te houden.

Geboren in Brits Guyana, ging John Virapen als jongeman de weg van 12 baantjes en 13 ongelukken. Hij was deurventer, popster, om uiteindelijk in de farmaceutische industrie te belanden, waar hij het met zijn verkooptalent snel carrière maakte. Uiteindelijk, na zo’n 30 jaar in deze industrie te hebben gewerkt, werd hij directeur van één van de grootste farmaceutische bedrijven in de wereld; John Virapen werd directeur van de Zweedse vestiging van Ely Lilly.

Maar al snel begon juist op die positie, zijn geweten te knagen.. Het leek alsof hij juist op dié positie zich bewust werd van de malversaties die dagelijkse kost zijn in deze industrie.. Dr. John Virapen bevestigt dat hij zich heeft schuldig gemaakt aan omkoping, aan het verstrekken van valse informatie en meedeed aan de oplichterij rondom het lanceren en vermarkten van enige van de meest populaire, meest voorgeschreven ‘geneesmiddelen’. Maar diezelfde medicijnen waren vaak ook de meest gevaarlijke..!!

drug-companies-money

Uiteindelijk probeerde hij zich te bevrijden van de demonen en besloot hij de taktiek en de gevaren van ‘Big Pharma’ bloot te gaan leggen, door een boek te schrijven over deze manipulatie van de grootste industrie in de wereld: de farmaceutische industrie. Informatie over dit boek, ‘Side Effects: Death’, vind je hieronder..

Opvallend veelzeggend vinden wij dit kleine artikeltje, dat John Virapen plaatste op zijn Facebook-pagina. Hierin spreekt hij niet alleen over de honderden-miljoenen-dollar-boetes, die farmaceuten accepteren alsof het parkeerboetes zijn, maar impliciet laat hij zien, hoezeer deze Big Pharma-cowboys schijt hebben aan officiële regels, door hun producten/medicijnen te verkopen voor volstrekt andere doeleinden dan ze zijn goedgekeurd..!

“Ben je benieuwd wat er allemaal loos was in de farmaceutische industrie in 2010? Ik zal je een klein overzichtje geven.. En je denkt toch niet dat ik overdrijf of me aanstel..? Bedenk bij dit verhaal dat het zogenaamde instrument van ‘off-label marketing’ betekent dat medicijnen worden verkocht voor onbedoelde en niet-goedgekeurde indicaties..

30 September 2010: Novartis wordt het eens met een ‘regeling’ van US$422,5 miljoen, voor het ongeoorloofd vermarkten van een epilepsie-medicijn, voor ongeoorloofde doeleinden. En voor het betalen van commissies aan artsen die het middel (én 5 andere) voorschreven.

15 September 2010: Het bedrijf ‘Forest labs’ krijgt haar boete toegekend voor het illegaal vermarkten van het middel ‘Levothroid’. Een boete van maar liefst US 313 miljoen. Deze regeling besloeg ook de straf voor de illegale verkoop van het middel ‘Celexa’ voor gebruik door kinderen..

1 September 2010: de deal die Allergan maakt met het Amerikaanse ministerie van Justitie, van US$ 600 miljoen, wordt in 2 delen gebroken. US$ 375 miljoen als boetedeel en US$ 225 miljoen als strafrechtelijke boete. Beide boetes komen voort uit het ongeoorloofd verkopen van ‘Botox’ als hoofdpijnmiddel, pijnstiller en ruggewervel balsem.

15 Juli 2010: ‘Elan’, een Ierse farmaceutische reus, krijgt een boete opgelegd van maar liefst US$ 203,5 miljoen voor oneigenlijke gebruik van haar product ‘Zonegran’. Een middel dat is goedgekeurd als medicijn bij epileptische aanvallen bij volwassenen boven 16 jaar. Maar Elan had het middel aangeprezen als (ongeoorloofd en niet-goedgekeurd) medicijn tegen stemmingswisselingen, bipolaire storingen, migraine-hoofdpijn, gewichtsverlies en flauwvallen bij kinderen…!

29 April 2010: Twee onderafdelingen van farmaceut Johnsen & Johnson, krijgen een boete opgelegd van een slordige US$ 81 miljoen, voor het promoten van ‘off label’-gebruik van het middel ‘Topamax’, officieel een goedgekeurd epilepsie-medicijn..

27 April 2010: ‘AstraZeneca’ krijgt een boete van US$ 520 miljoen voor de kiezen, voor het misleiden van artsen en patiënten over de veiligheid van haar product ‘Seroquel’, een anti-psychoticum.

Maar op het moment van de ‘deal’ van deze farmaceuten met overheden, is de winst al lang binnen, en is deze boete niet meer dan een krasje op het project. De schade is echter terecht gekomen bij goed-vertrouwende burgers en de miljarden winsten zijn binnen..!

John Virapen’

Hieronder de bespreking van het boek dat hij naliet. ‘Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk’ luidt de titel in het Nederlands. Feitelijk zou het ethisch en moreel gezien, verplichte kost moéten zijn op elke medische opleiding en zou het boek aan de basis moeten staan van nieuwe justitiële wet- en regelgeving.

De cover van het boek van dr. John Virapen. (klik op deze coverafbeelding voor link naar uitgever Succesboeken)

Wist jij dat:

  • Grote farmaceutische bedrijven ± € 35.000 per jaar per praktiserende arts besteden om de arts ertoe te bewegen hun producten voor te schrijven?
  • Meer dan 75 procent van de vooraanstaande wetenschappers in medicijnen betaald wordt door de farmaceutische industrie?
  • Er voor veel nieuw toegelaten medicijnen alleen kortetermijnonderzoek is gedaan en dat niemand de effecten kent op patiënten die de medicijnen over langere periode of zelfs de rest van hun leven gebruiken?
  • De farmaceutische industrie ziekten verzint en ze met doelgerichte marketingcampagnes promoot om de afzetmarkt voor hun producten te vergroten?
  • Er medicijnen in de handel zijn, waarbij omkoperij een rol speelde bij het goedkeuringsproces?

De voorouders van John Virapen komen uit India, maar hij werd geboren in Brits Guyana. Daar bracht hij ook zijn jeugd door. Zijn familie had geld gespaard zodat de kleine John in Amerika en Engeland kon gaan studeren. Dat werd uiteindelijk een studie medicijnen en psychologie.

Een uitgelicht stuk uit het interview hieronder..

Een uitgelicht stuk uit het interview hieronder..

Daarná, in 1968, begon zijn carrière in de farmaceutische industrie en John Virapen werkte zich op tot lokaal directeur van een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Dat was in Zweden. John Virapen is inmiddels weg bij het bedrijf waar hij werkte, Ily Lilly, waar hij inmiddels de klok over luidt..!

In zijn directie-functie heeft hij meegewerkt aan corruptie, omkoping van ambtenaren e.d. om medicijnen goedgekeurd te krijgen. Later begon hij zich te realiseren dat de farmaceutische industrie uitsluitend geïnteresseerd is in winst en in het geheel niet in de gezondheid van de consument. De farmaceutische industrie creëert zelfs nieuwe ziekten om verzekerd te zijn van omzet. Hij wilde deze praktijken kwijt aan de wereld.

In 2008 heeft hij zijn boek ‘Side Effects: Death’ gepubliceerd als e-boek. Dit boek is in het Nederlands op de markt met als titel ‘Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk kunnen zijn’. Dit boek zal een ‘wake-up call’ zijn voor diegenen die het verhaal willen horen, van wat zich achter de schermen van Big Pharma afspeelt. Over de megalomane corruptie, die ervoor moet zorgen dat de farmaceutische industrie de volledige macht in handen krijgt over onze gezondheid. En daarbij geen enkel middel schuwt..!

Wil je een exemplaar verder inzien, klik dan op de cover van het boek hierboven; je komt dan direct op de pagina van Succesboeken, waar je het boek kunt bestellen. (Of klik HIER)

‘Fabrikanten van pillen zijn door en door verrot’

Algemeen Dagblad: ‘Omkoping, fraude en corruptie zijn schering en inslag in de farmaceutische sector. Dat beweert John Virapen, in de jaren ’80 directeur van ‘farmareus’ Eli Lilly in Zweden. Zelf staat hij ook in het beklaagdenbankje, schrijft hij in zijn boek’ …  Lees hieronder het artikel over John Virapen uit het AD van 8 Januari 2010 (Tip: klik met rechtmuisknop op de illustratie en kies ‘bekijk afbeelding’ uit het menuutje. Klik dan nogmaals op de foto en voila, je hebt een vergrote versie van deze illustratie).

Bron: Wanttoknow

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information