De Theorist - No shit, Sharelog!

 

China kiest Rusland, Japan de tegenpartij! Prettige wedstrijd....

China en Rusland zijn overeengekomen hun bilaterale militaire samenwerking uit te breiden. Bovendien zullen er in het vervolg gezamenlijke marineoefeningen worden gehouden om de invloed van de VS in de regio Azië-Pacific te beperken. Critici waarschuwen voor een “nieuwe Koude Oorlog”.

Tijdens zijn bezoek aan Peking, waar hij een ontmoeting had met zijn Chinese collega en minister-president Li Keqiang, zei de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe, dat “beide zijden zich zorgen maken over de pogingen van de VS hun militaire politieke invloed in de regio Azië-Pacific uit te breiden.”

Daarom zou de samenwerking op militair terrein groot veel potentieel hebben. De Russische zijde zou bereid zijn deze in een zo mogelijk breed spectrum uit te breiden, citeert de “Financial Times” de Russische minister. “We zien de vorming van een gemeenschappelijk regionaal veiligheidssysteem als het belangrijkste doel van ons gezamenlijk werk.”

De Russische delegatie spreekt van een parallel tussen de demonstraties in Hongkong en de zogenaamde “gekleurde” revoluties in voormalige Sovjetlanden, inclusief de Oekraïne. China en Rusland houden de VS en hun bondgenoten hiervoor verantwoordelijk.

De plaatsvervangende minister van Defensie van Rusland, Anatoli Antonov, zinspeelde erop dat Rusland bereid zou zijn Peking te ondersteunen bij de bestrijding van de protesten in Hongkong.

“We zijn van de gebeurtenissen op de hoogte, die onlangs in Hongkong hebben plaatsgevonden, en beide ministers geven toe dat geen enkel land zich veilig kan voelen tegen gekleurde revoluties”, aldus Antonov volgens de Russische media. “Wij denken dat Rusland en China moeten samenwerken om iets tegenover deze nieuwe uitdaging voor de veiligheid van onze landen te zetten.”

Er werden gemeenschappelijke zeemanoeuvres overeengekomen: In het voorjaar van 2015 in de Middellandse Zee, gevolgd door andere marineoefeningen in de Pacific. In augustus van dit jaar hielden beide landen al een grote militaire oefening, in mei vond er een marineoefening in de Oost-Chinese Zee plaats.

ww3, Japan, Amerika, China, NAVO, oorlog

Bron:
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

Bron/foto: www.ejbron.wordpress.com

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information