De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Complot theorist vs sheeple

De wereld van de complot theorist..

In de wereld van de complot theorist zijn er eigenlijk maar 3 soorten mensen, de complot theorist (mensen die kritische vragen stellen en vaak “ongewenste” uitingen doen), de zogenaamde sheeple (mensen die alles geloven wat de NOS en RTL dagelijks presenteren als zijnde “de waarheid”) en natuurlijk de machtige en rijke 1%!

De complot theorist is eigenlijk iemand die niet in de huidige maatschappij past, want hij of zij ziet problemen, onrechtvaardigheid en soms zelfs verborgen agenda’s, die een der mate negatieve invloed hebben op ons leven, dat hij of zij zich daar hard tegen verzet en de mensen om zich heen probeert te overtuigen van “de waarheid” zoals hij of zij dat ziet.

Sheeple zijn mensen die zich eigenlijk wel prettig voelen in de huidige maatschappij, want alles is toch eigenlijk wel goed geregeld in Nederland/de wereld, toch? Dat klopt niet helemaal, want laten we eerlijk wezen… Als je naar de NOS en RTL kijkt dan zie je vluchtelingen, oorlog, natuurrampen, politici die de boel oplichten, de zorg die om geld draait en laten we niet onze eigen portemonnee vergeten die elk jaar leger wordt door toedoen van de overheid en banken.

Oftewel, ook al beschouw jij jezelf niet als complot theorist en vindt je de mensen die wel complot theoristen zijn, eigenlijk maar raar en rijp voor opname… Eigenlijk is het niet zo raar dat er steeds meer mensen zijn die zich afzetten tegen en wantrouwend zijn naar het huidige systeem waarin wij leven, toch?

Voor alles is een reden! Het is alleen de vraag of jij die reden wilt weten….?

Want als het systeem goed zou werken, dan zouden wij vandaag de dag een zorgstelsel hebben dat draait om de mens en niet om geld. Er zou geen oorlog meer zijn, want oorlog creëert alleen angst/haat en vluchtelingen. Het systeem zou er voor moeten zorgen dat wij in harmonie leven met de flora en fauna. En wanneer het systeem goed zou werken, dan zou, zeker in Nederland, toch niemand zo arm hoeven te zijn dat ze naar de voedselbank hoeven te gaan, toch?

Dus misschien is het handig om vanaf nu elkaar niet meer weg te zetten als gekken, omdat de ene groep het niet ziet als de andere groep. Misschien is het nu eens tijd voor de complot theoristen om sheeple te zien als “gewone” mensen die het eng vinden om hun beeld van de werkelijkheid los te laten. En aan de andere kant is het eens tijd voor de “gewone” mens, om meer credits te geven aan de wantrouwende houding van complot theoristen, aangezien de meeste complots na tientallen jaren waar bleken te zijn.

Wat precies de “waarheid” is, dat zal altijd per persoon verschillend blijven! Zie: 


Maar openstaan voor de waarheid van een ander, is de enige manier om jezelf echt te verrijken in dit leven.

De komende tijd zal ik wat ideeën posten over hoe ik denk dat het anders kan en waarom bepaalde dingen gebeurd zijn en wanneer je reageert dan wil ik je vragen om niet meteen uit te gaan van jouw waarheid, maar eerst proberen te begrijpen wat er gezegd wordt en eerlijk en kritisch te kijken naar de gegeven feiten. Want “een betere wereld begint bij jezelf”, maar dan moet je je wel openstellen voor hetgeen wat je tot nu toe, niet voor mogelijk hield…

L.K.D. a.k.a. een wantrouwend mens

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information