De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Drie dagen vooraf waarschuwing voor een asteroïde

Eén van de grotere gevaren voor de mensheid is een asteroïde die onverwacht richting aarde koerst. Volgens berekeningen van de ESA (European Space Agency) krijgen wij hooguit drie dagen vooraf waarschuwing wanneer dit het geval zal zijn.

De Russische onderzoeker, Vadim Chernobrov, zegt dat er diep onder het zand op de bodem van het Vygozero meer in de Russische republiek Karelia, een meteoriet ligt die ongeveer een ton weegt.

“Op 1 december vloog er een hemellichaam in een oostelijke richting rond acht uur in de ochtend. De meteoriet maakte praktisch geen geluid terwijl het naar beneden viel en het meest luide geluid dat het maakte was het moment dat het ijs in het meer werd geraakt”. Hij voegde eraan toe dat dit door weinig mensen was gezien omdat het en een dun bevolkt gebied betreft en het vroeg in de ochtend was. Duikers zijn erin geslaagd om het object onder het zand op de bodem van het meer te lokaliseren.

Verwacht niet dat je bovenstaand soort berichten terug zult vinden in de mainstream media. De machthebbers hebben er geen baat bij dat je weet dat er zomaar stukken puin uit de ruimte die een ton wegen, zomaar op aarde neerstorten.

Dan zou de bevolking kunnen eisen dat men wat aan deze bedreigingen doet in plaats van zich bezighouden met zinloze oorlogen.

Of we het nu leuk vinden of niet, feit is dat we steeds vaker te maken zullen krijgen met stukken ruimtepuin die in de vorm van asteroïden onze kant op komen.

In dat kader hebben we onlangs kunnen zien hoe NASA bewust de bevolking misleidt door te doen voorkomen alsof er geen toename is in het aantal asteroïden die in de vorm van meteorieten, meestal brandend, onze atmosfeer binnendringen.

Volgens een bericht op Yahoo heeft de ESA (European Space Agency) bij monde van Gerhard Drolshagen verklaard dat wanneer er een asteroïde richting aarde komt we hooguit drie dagen van tevoren worden gewaarschuwd.

Er wordt dan een optimistisch toontje aan gegeven, door te zeggen dat dit nog steeds veel beter is dan de vier minuten waarschuwing die we zouden krijgen als er nucleaire raketten door het luchtruim zouden vliegen. Het effect van beiden is ongeveer te vergelijken, dus wat dat betreft heeft hij gelijk.

De ESA is ook begonnen met een simulatieprogramma om uit te vinden wat er zou gebeuren wanneer een gemiddelde asteroïde de aarde zou raken. Dat schijnt toch niet zo gemakkelijk te zijn vanwege het grote aantal variabelen. Dan moet je denken aan zaken zoals massa, snelheid, compositie en hoek van de inslag.

Wat er in ieder geval wel uit die simulatie kwam is dat men eigenlijk pas drie dagen van tevoren genoeg weet van al die variabelen om een exacte voorspelling te kunnen doen.

Dan wordt er vervolgens gezegd dat drie dagen voldoende is om een aanzienlijke hoeveelheid levens te kunnen redden. Wat er dan niet bij wordt gezegd, is om welke levens het zou gaan.

Dit zal dan waarschijnlijk niet de doorsnee burgerbevolking zijn van dat betreffende gebied, maar wel de elite die met een waarschuwing van drie dagen voldoende tijd zal hebben om zich te verbergen in hun goed voorbereide schuilplaatsen.

Uit alles blijkt dat er weinig of niets wordt gedaan om de gewone bevolking te behoeden voor naderend onheil uit de ruimte. Die ton wegende meteoriet die terechtkwam in een verlaten gebied in Rusland had voor hetzelfde geld een dichtbevolkte stad in ons land kunnen raken.

Hoewel er dan voor de hele grote asteroïden een waarschuwing zal komen drie dagen vooraf, zal dit niet gebeuren voor al de kleinere brokstukken.

Stop dus met die zinloze oorlogen en begin met een waarschuwings- en onderscheppingssysteem om de groeiende stroom grote en kleine asteroïden te “vangen”.

Bronnen: Niburu , Yahoo News, Sott Net

 

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information