De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Eigenlijk willen we allemaal hetzelfde

Ieder mens op aarde wil graag materiële veiligheid en verzekerd zijn van voldoende zaken zoals voedsel, water en onderdak.

Bedenk dat dit haalbaar is voor iedere aardbewoner en realiseer je dan vervolgens dat we echt leven in een waanzinnige maatschappij.


De mensheid heeft de beschikking over de mogelijkheden, de middelen en de collectieve wil om te zorgen dat ieder levend mens in materiële veiligheid kan wonen. Niemand hoeft nog langer te worstelen om te kunnen overleven. Dat er nog velen zijn die wel moeten vechten om te kunnen overleven terwijl er tegelijkertijd enkelen in ongekende weelde leven, is waanzinnig en moet niet langer worden geaccepteerd.

Een dergelijke situatie ongelijke situatie reflecteert niet de werkelijke mens. Van rijk tot arm, is er niemand, een klein groepje daargelaten, die graag wil dat anderen armoede ervaren, lijden in oorlogsgebieden, te lijden hebben onder verwoestende milieucondities en doodgaan aan ziektes die zijn te genezen.

Er zijn natuurlijk mensen die graag profiteren van het lijden van anderen, zoals de grote multinationals, het militair-industriëel complex, de farmaceutische industrie en helaas onze overheden. Maar dergelijk gedrag is voor een groot deel geworteld in onwetendheid en wanen, met een geweten dat in quarantaine is gezet.

We weten dat er iedere dag 22.000 kinderen sterven vanwege armoede op een planeet waar alles volop voorhanden is. Dat alleen al zou genoeg moeten zijn voor ons om diep na te denken hierover.

Onze werkelijke situatie is zo ernstig, zo dringend en zo wanhopig voor velen dat het enige redelijke, verstandige en acceptabele wat wij kunnen doen, is alles laten vallen en ons leven opnieuw richting geven. Niet alleen ons leven, maar ook onze maatschappij en met de hulpmiddelen die ons ter beschikking staan deze ellende voor eens en voor altijd op te lossen.

We zouden moeten stoppen met alle dingen die niet absoluut noodzakelijk zijn, onze systemen organiseren op zo’n manier dat er aan onze basisbehoeftes wordt voldaan en dan, net zoals dit gebeurt met een wedloop in de ruimte of een oorlogsinspanning, al onze expertise en pogingen in de strijd moeten gooien om ervoor te zorgen dat ieder levend menselijk wezen op deze planeet in (materiële) veiligheid leeft. Dat betekent voldoende en goed voedsel, water, onderdak, kleding, medicijnen, vrijheid, onderwijs, bescherming, mogelijkheden…… alles.

Wat wij willen en eisen voor onszelf zou het absolute minimum voor iedereen moeten zijn.

Dat is alles wat wij willen. Op dit moment zijn wij in het Westen in staat om systemen te ontwikkelen en gemeenschappen op te zetten waarbij in alle basisbehoeften wordt voorzien. Als wij niet meer hoeven werken om ons voedsel te verdienen, onderdak te betalen en kleding aan te schaffen, waarom zijn wij dan hier?

Door gebruik te maken van de vele fantastische mooie en slimme mensen op deze planeet zouden wij onvoorstelbare economische systemen kunnen ontwikkelen die ons allemaal van dienst zouden zijn in plaats van een kleine rijke elite nog veel rijker te maken zoals ons huidige systeem dat doet. Daarnaast zijn diezelfde mensen heel goed in staat om fantastische technologieën te ontwikkelen waardoor wij niet meer hoeven ploeteren voor ons dagelijks brood.

Dat is iets dat wij als aarde gemakkelijk kunnen bouwen. Er is geen mens die geen materiële zekerheid wil. Niemand wil worstelen om te kunnen overleven. Iedereen kan overleven met minimale inspanningen als we voor elkaar zorgen. Dit is iets dat wij zouden kunnen en dus waarom doen we het niet?

Ik wil vrij zijn om dit wonderbaarlijke leven verder te onderzoeken, om creatief te zijn, om te dienen, om mijn geest te verruimen, om avontuur na avontuur mee te maken, niet om mijn ziel dag na dag te laten verkrachten in een verdomde baan die ik moet nemen om te kunnen eten.

Een eenvoudige, positieve visie die alle mensen verbindt en waar wij allemaal achter kunnen staan die wij eigenlijk in de huidige situatie zouden moeten eisen van onze overheid. Waarom is het zo moeilijk om dit te bereiken. Ja, natuurlijk, het is een enorme uitdaging. Maar, is het mogelijk?

Jazeker, werkelijk waar. Met zeven miljard mensen en breinen zijn er niet veel problemen die niet kunnen worden opgelost.

Kijk eens naar wat we te verliezen hebben. De meesten van ons zijn niet gelukkig. Wij hebben onszelf onderworpen aan een grotendeels leeg, mondain leven zonder inhoud. Er zal waarschijnlijk in het begin geen ruimte zijn voor de nieuwste iPhones of de allerlaatste televisieseries. Dat is iets dat we terug zouden kunnen krijgen wanneer iedereen voldoende eten heeft gehad. Als we dat zouden willen tenminste.

Dit alles zou zo’n groot avontuur worden. Het zou inspireren tot zoveel creativiteit, groei en dingen die zouden lijken op wonderen. Het zou zelfs het meest versteende hart tot tranen toe ontroeren.

Al het bovenstaande klinkt natuurlijk nogal naïef. Maar dat is het mooie van naïief zijn. Het geeft je de mogelijkheid om dingen te overwegen waar je normaal gesproken nooit aan zou denken. En in de overwegingen die dan tevoorschijn komen bevind zich het zaad van de mogelijkheden.

Natuurlijk zullen er velen zijn die bovenstaande aan de kant gooien of het belachelijk maken. Er zullen echter ook zielen zijn die dit lezen en die intuïtief aanvoelen dat dit de manier is om verder te gaan.

Zij zijn degenen die dit lezen met een hart dat sneller klopt en een geest die razendsnel nadenkt. Het kernwoord hier is waarheid, die vandaag de dag zo weinig wordt gesproken, maar die je als het ware voelt langs je ruggengraat. Ik weet dat je dit voelt. Inspiratie stroomt door je aderen en de ideeën komen als golven binnen in je hersenen. Je zult hiervan kleine beetjes nemen en er je eigen aan toevoegen en stukje bij beetje zullen we samen een prachtig beeld gaan vormen…..en zo zal het worden.

Dat is het soort visie en passie die besmettelijk is. Het inspireert een enthousiasme dat onophoudelijk zal stromen. Zoals bij alle momenten waarbij de waarheid naar voren komt definiëert het een cultuur en een tijd. Je hebt geen marketingteams nodig om deze visie te verkopen. De waarheid spreekt voor zich.

Materiële zekerheid voor alle (menselijke) wezens… niet meer worstelen om te kunnen overleven. Dit is niet alleen dat wat we moeten doen, het is het enige dat we moeten doen. Zo dringend en zo nijpend is onze situatie dat we er nu wat aan moeten gaan doen. Dit is wat wij allemaal willen en als het mogelijk is om die situatie te bereiken dan zou er niets of niemand mogen zijn om ons tegen te houden.

Er is jammer genoeg nog nooit een grote machtige eik begonnen als grote machtige eik en dat is ook niet nodig. Laten we voor nu dromen over een wereld waar voedsel, water, onderdak, kleding, medicijnen, onderwijs, vrijheid en geluk voor iedereen binnen handbereik zijn. Dat zou een prachtig begin zijn.

Bron: Niburu / Waking times

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information