De Theorist - No shit, Sharelog!

 

En de boerka heeft gewonnen

Nooit hebben de instanties in ons land enig probleem met de handhaving van de wet, graag zelfs. 

Behalve als het om het boerkaverbod gaat, want dan loopt alles en iedereen, van de nationale politie tot de vervoersbedrijven, te steigeren.

Boerka

Op zijn zachtst gezegd hebben we hier te maken met een heel merkwaardig fenomeen. Want, waarom liggen zo goed als alle instanties dwars voor wat betreft het handhaven van het boerkaverbod?Waarom is burgelijke ongehoorzaamheid nu ineens wel mogelijk?

Over een kleine week is het zover en hebben wij er weer een nieuwe wet bij: 

In Nederland heeft u het recht om u te kleden zoals u wilt, wat anderen daar ook van vinden. Maar in bepaalde situaties moeten mensen elkaar kunnen aankijken en herkennen. De overheid verbiedt daarom op bepaalde locaties kleding die het gezicht geheel bedekt: in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen. 

Dit is geregeld in de Wet ‘Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding’ - in de volksmond boerkaverbod of nikabverbod genoemd. De Tweede Kamer ging in het najaar van 2016 met het wetsvoorstel akkoord. De Eerste Kamer heeft op 26 juni 2018 ook ingestemd. De datum van inwerkingtreding is na overleg met de betreffende sectoren vastgesteld op 1 augustus 2019. 

Maar, we kunnen dan nog wel steeds genieten de volgende taferelen op straat.

Bron: Niburu

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information