De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Fakking hell wat een warmte ….

Op sommige plaatsen lopen mensen te puffen van de hitte, terwijl er op andere plaatsen sneeuw valt op de langste dag van het jaar. 

Als je nu alleen maar bericht over de warme plekken en je negeert de koude, dan lijkt de aarde toch echt op te warmen.

Iedere keer als er een paar warme dagen komen, dan buitelen de mainstream media over elkaar heen om te verkondigen dat het warm gaat worden, dat we misschien wel het zoveelste warmterecord gaan breken enzovoorts. 

Wat ze er niet bij vertellen is dat de maand mei uitzonderlijk koud was en tot op dit moment juni nu ook niet echt om over naar huis te schrijven is. 

En het mag hier dan een paar dagen warm worden, op andere plaatsen sneeuwt het:

De bewoners van het skidorp Steamboat Springs in de Amerikaanse staat Colorado keken zaterdag verrast op toen er een pak sneeuw van 60 centimeter was gevallen. 

Het is zeer ongebruikelijk dat aan het begin van de zomer nog sneeuw in deze regio valt, meldt de plaatselijke meteorologische dienst aan nieuwszender CNN. Het was al 91 jaar geleden, in 1928, dat er nog zoveel sneeuw viel aan het eind van de maand juni. 

Een dag eerder zou het zomerseizoen openen in het Silverstar Mountain Resort in Brits Columbia. 

Het feest ging niet door, vanwege…….sneeuwval. 


Ook in Montana wreven de mensen hun ogen uit toen het ook daar afgelopen donderdag ging sneeuwen. 

Ook in Kashmir had men te maken met een totaal onverwachte sneeuwval. Volgens de autoriteiten betreft het hier een zeldzame meteorologische gebeurtenis. 

Rajesh Kumar, een toerist, zei het volgende: “Voor mij doet het aan als een wonder om sneeuw in juni te zien, terwijl er een hittegolf heerst in het noorden van India”. 


De ene plaats heel heet en de andere plaats heel koud. Dat heeft alles te maken met het zonneminimum waar we nu mee te maken hebben die voor lagere temperaturen op aarde gaat zorgen. 

De jetstream die normaal gesproken op een voorspelbare koers ligt van west naar oost is verstoord, waardoor op sommige plaatsen onverwacht koude polaire lucht wordt aangevoerd en op andere plaatsen warme lucht uit tropische streken. 

Dit alles is voor de mainstream media natuurlijk een prachtige gelegenheid om uitbundig te berichten over die gebieden die in een tropische luchtstroom terechtkomen en zo min mogelijk over de gebieden in de polaire stromen.

Bron: Niburu

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information