De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Fel debat: 'Piet is onversneden racisme'

'Zwarte Piet is een erfenis van een achterlijke tijd en een achterlijke cultuur.' Met dat statement zette fractievoorzitter Nourdin El Ouali van Nida gisteravond de discussie over Zwarte Piet op scherp. Ook noemde hij Zwarte Piet 'onversneden racisme'.

Vooral tegenstanders van de 'traditionele' Zwarte Piet beten gisteravond fel van zich af in het door deze krant en Lokaal georganiseerde 010 Debat in het Nationale-Nederlanden DE Café. 'Sinterklaas heeft veel racisten als vrienden,' beweerde El Ouali, die door zijn aanhang in het publiek werd toegejuicht.

De VVD nam daar ferm afstand van. 'Dit gaat mij echt te ver', aldus raadslid Antoinette Laan. Zij wierp zich op als beschermvrouwe van de donkere metgezel van Sinterklaas.

'Vraag ook aan de Rotterdammer wat die wil,' betoogde Laan. '72 procent wil Zwarte Piet behouden. Kinderen genieten van het feest. Dat moeten we niet verpesten.'

Lees verder via de bron: AD

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information