De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Frankrijk voorkomt terroristische aanslag op marinebasis

Een Fransman die banden heeft met terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS) in Syriƫ is gearresteerd in Frankrijk. De autoriteiten in Frankrijk zeggen dat de man een aanslag wilde plegen op de grootste marinebasis van Frankrijk in Toulon.

Aanwijzingen

Er waren eerder al aanwijzingen dat terroristen een aanslag wilden plegen in het zuidoosten van Frankrijk. Ook was bekend dat het doelwit van de aanslag toegankelijk zou zijn via het water.
Verijdelde aanslag zuid frankrijk terrorismemonitor.nl


Tweet van 3 november 2015 over de dreiging van een aanslag in het zuiden van Frankrijk
Marinebasis


De 25-jarige jihadist zou voorbereidingen hebben getroffen om personeel op de marinebasis in het zuidoosten van Frankrijk aan te vallen. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve zei dat de jihadist al een jaar onder surveillance stond. Ook zou de man een pakket hebben ontvangen waar een bivakmuts en een mes in zat.

Charlie Hebdo

Ook zou de verdachte al eerder enkele maanden hebben vastgezeten wegens het bedreigingen aan het satirische magazine Charlie Hebdo.

Bron: terrorismemonitor.nl

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information