De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Heeft Zahi Hawass De Wereld Bedrogen?

Herinnert u zich hoe in 2002 een robot op het einde van een schuine schacht van de koningskamer van de piramide van Cheops een geheime deur met twee hendels ontdekte? Hoe de robot een gaatje doorheen de deur boorde en een camera ons onduidelijke beelden liet zien van welk mysterie er achter de deur te vinden was? Nu blijkt dat de beelden die we te zien kregen gemanipuleerd zouden geweest zijn. Erger nog, er zou een valse schacht gebruikt geweest zijn om het echte geheim van wat er zich achter de deur openbaarde voor de mensheid verborgen te houden.

In 2002 vertoonde het National Geographic Channel een rechtstreekse uitzending over een speciale robot die een schacht binnen in de piramide van Cheops onderzocht. Miljoenen kijkers zagen uiteindelijk een mysterieuze deur met twee koperen handvatten opduiken, later gevolgd door beelden van wat er zich achter de deur bevond. Onderzoek van de beelden zou nu uitwijzen dat Zahi Hawass de hele wereld bedrogen heeft.

Net als bij een spelletje 'Zoek de verschillen' zal u toch wel verbaasd worden over de onderstaande beelden. Want stilstaande beelden uit de rechtstreekse uitzending leveren toch heel wat duidelijke verschillen op. Zo zijn er enorme verschillen in de beelden van de deur v??r de robot gebruikt werd en de beelden die de robot de wereld instuurde.

www.grenswetenschap.nl/images/artikelfoto/TR_Before_Robot_110422.jpg
(De schacht en de deur voordat de robot ingezet werd)

www.grenswetenschap.nl/images/artikelfoto/TR_Shaft_Robot_110422.jpg
(Beelden gemaakt door de robot)

De duidelijke verschillen zijn:

De effenheid van de muren van de schacht lijken wel een metamorfose te hebben ondergaan,
De deur lijkt compleet andere afmetingen te hebben,
De koperen hendels zijn gevoelig in lengte gewijzigd.

Nog meer verschillen kan u in onderstaande beelden ontdekken:
www.grenswetenschap.nl/images/artikelfoto/TR_Shaft_Comparison_110422.jpg

Zijn er twee verschillende schachten gebruikt voor de beelden, een echte en een nagemaakte? Heeft Zahi Hawass gelogen over wat er zich in werkelijkheid achter de deur bevindt en de echte waarheid voor zich gehouden? Of is deze onthulling er enkel op gericht om Hawass nog meer in diskrediet te brengen? Want zeg nu zelf: waarom heeft niemand dit eerder opgemerkt? Vragen, vragen, vragen...

 
 

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information