De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Internetheld infiltreert bij jihadisten: 'Complete lespakketten gezien'

Hoe jihadisten met elkaar communiceren over te plegen aanslagen? Via allerlei ondergrondse communicatieplatforms op internet. Eén Nederlander heeft zich nu tussen die conversaties weten te worstelen, en openbaart wat hij allemaal voor vuil aantreft.

Het internet is een nuttige uitvinding. Als afzetmarkt voor bedrijven, of als vermaak voor mensen die ontspanning zoeken. Maar helaas is het meer dan dat: het is ook een schuilplaats voor ISIS-sympathisanten, jihadisten, aanslagplegers en ander extremistisch islamitisch gespuis. Ze houden zich op in app-groepen die je alleen kan bezoeken als je een uitnodigingslinkje krijgt, die onheilspellende namen als “Lone Mujahied” hebben. Men jut elkaar op om aanslagen te plegen, en deelt zelfs plattegronden van openbare plekken waar het beste bommen gelegd kunnen worden of mensen neergeschoten.

Voor onze gewone westerlingen doorgaans een wereld die we niet kunnen bezoeken. Wij merken er niet veel van, tenzij een aanslag daadwerkelijk slaagt. Maar één Nederland heeft nu weten door te dringen in die onzuivere jihadistische wereld op internet: hij noemt zichzelf Mark of Azazel, en aan De Telegraaf vertelt hij wat hij allemaal tegenkomt:

“Mark laat zien waar de dreiging vandaan kwam. De afgeschermde Telegramnieuwsgroep Lone Mujahied plaatste Utrecht in het rijtje Brussel, Parijs, Stockholm, Berlijn, Florida en Nice. De melding was voorzien van een plattegrond van het stadion, een foto vanuit een van de gangen, een korte aanbeveling om de aanslag in Manchester na te doen en een verwijzing om ’Afghanistan niet te vergeten’. Andere doelwitten volgens Lone Mujahied: het vuurwerkfestival in Scheveningen en het Prinsengrachtconcert.

De meest schokkende zaken zijn hier te vinden. Op het Nederlandse kanaal Knieuws (Kalifaat) verscheen een filmpje van een man met bivakmuts die rustig uitlegt wat een terrorist met een gewoon keukenmes kan aanrichten. Hij doceert waar belangrijke slagaders lopen en geeft dan een demonstratie op een vastgebonden gevangene, die leegbloedt en sterft terwijl de moordenaar zijn les rustig vervolgt.

Er is meer. Recepten voor springstoffen, gruwelijke executiefoto’s, oproepen tot martelaarschap, computeranimaties van de aanslagen in het Parijse Bataclan-theater en op de boulevard van Nice. Mark: „Ik heb complete lespakketten gezien met teksten uit de islamitische traditie waarmee je een aanslag kunt goedpraten. En zelfs een handleiding gemaakt door een Amerikaanse kernfysicus voor het maken van een atoombom.”

Uiterst schokkende zaken dus, waarover Mark alleen nog maar grimmig kan opmerken:  “De jihad slaapt niet.”

Het is ontzettend fijn dat deze held niet de enige is die kan meelezen over de schouder van deze moordlustige islamisten. Het zou fijn zijn als de AIVD of andere inlichtingendiensten óók zo hun toegang tot deze ijzingwekkende gesprekken hebben, en kunnen anticiperen op mogelijke varen. Of ze dat doen, houdt de AIVD overigens geheim: ze willen hun ‘informatiepositie’ niet opgeven, vertelt een woordvoerder.

Laten we hopen dat dat betekent dat ze er bovenop zitten, en Mark niet in z’n eentje laten rondstruinen. Anders zou ons land wel eens snel te maken kunnen krijgen met een zeer vervelende en bloederige aanslag, zeker nu het offline kalifaat in recordtempo in elkaar stort.

Bron: DDS

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information