De Theorist - No shit, Sharelog!

 

IS terroristen komen vermomd Europa binnen

President Eurojust: Routes van mensensmokkelaars geïnfiltreerd door ISIS

Vluchtelingen

Boten die vluchtelingen over de Middellandse Zee naar Europa brengen, vervoeren ook strijders van de terreurbeweging Islamitische Staat (ISIS/IS). Dat zegt Michèle Coninsx, die sinds sinds 2012 aan het hoofd van Eurojust staat.


President van Eurojust Michèle Coninsx

Eurojust

Eurojust is een organisatie die de samenwerking tussen de gerechtelijke autoriteiten in de hele EU in de strijd tegen grensoverschrijdende zware criminaliteit ondersteunt.
De situatie is alarmerend, want we zien dat het geld van mensensmokkel terrorisme financiert en dat deze smokkelroutes door leden van Islamitische Staat worden geinfiltreerd.

Terrorisme

Consinx heeft tegen de Associated Press verteld dat ze die informatie kreeg toegespeeld in het kader van de inspanningen die Eurojust levert om de landen in de EU te helpen om illegale immigratie, terrorisme en grensoverschrijdende criminaliteit te bestrijden.
Ze wilde niet ingaan op de details. Het is volgens haar nog niet duidelijk welke problemen de infiltratie van de terroristen voor de wetgevende machten van Europa betekenen, maar voegde er wel aan toe dat de terreurbeweging Islamitische Staat de opbrengsten van mensensmokkel gebruikt om terrorisme te financieren.

Bron: terrorismemonitor.nl

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information