De Theorist - No shit, Sharelog!

 

IS wordt gefinancierd door de Rothschilds

Een Britse firma die deels eigendom is van Nathaniel Rothschild financiert de Islamitische Staat. Dat heeft een woordvoerder van de Britse Groenen op de nationale radio gezegd.

Dinsdagochtend zei oud-parlementslid Tony Clarke op BBC Radio 5: “Er zijn Britse oliebedrijven zoals Genel Energy – dat wordt gerund door Nathaniel Rothschild, één van de vriendjes van [minister van Financiën] George Osborne – die geld verdienen, olie opkopen van IS en geld in de pot stoppen, waardoor de terreurgroep haar kwaad over de wereld kan blijven verspreiden.”

Woordvoerder Britse Groenen: "IS wordt gefinancierd door de Rothschilds"
Tony Clarke
Er ontstond al snel ophef over de uitspraken, waarna de groene partij haar verontschuldigingen aanbood. In een verklaring liet de partij weten: “De groene partij en Tony Clarke verontschuldigen zich voor deze onjuiste uitspraken, die ze intrekken en niet zullen herhalen.”

In de verklaring stond verder: “Genel Energy, waar meneer Rothschild alleen aandeelhouder van is, produceert olie in Koerdistan. Het bedrijf heeft nooit olie van iemand gekocht.”

Clarke heeft een link naar het radio-interview intussen van Twitter gehaald en de BBC heeft het fragment op advies verwijderd. De politicus, een uitgesproken criticus van Israël, werd in 2005 verstoten uit de Labour-partij.

Bron: NineForNews 

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information