De Theorist - No shit, Sharelog!

 

ISIS kan Zweden “binnen enkele uren” veroveren

Iraakse soldaat die tegen de islamitische staat vecht is geschokt over de Europese welzijnsverzorging voor jihadisten.

Volgens een Iraakse soldaat die tegen de Islamitische Staat in Mosul vecht zou ISIS in staat zijn om Zweden “binnen enkele uren” te veroveren.

Deze mededeling werd gepubliceerd door de oorlogscorrespondent Magda Gad, die momenteel voor de Zweedse krant Expressen verslag doet van de strijd tegen de ISIS in Irak.

Gad vertelde de soldaat dat Zweden de ISIS-strijders die terugkeren uit Syrië huisvesting, werkgelegenheid, onderwijs en financiële bijstand verlenen in een poging om hen te re-integreren in de maatschappij.

De linksmensen in Zweden steunen dit beleid met het argument dat het beter is “extremisten” te helpen dan ze uit te sluiten. De vraag of het in eerste instantie een goed idee is om ze het land binnen te laten was geen onderdeel van de discussie.

Als reactie op deze mededeling kreeg de Iraakse soldaat die “zijn leven riskeert om tegen de IS te vechten”, “tranen in zijn ogen”, aldus Gad, die schrijft dat dit gesprek tot nu toe haar “slechtste ervaring” is in Irak, het was zelfs meer deprimerend dan onder zwaar vuur liggen van de ISIS.

Gad vroeg de soldaat hoe lang het ISIS zou duren om “Zweden te veroveren”.

“Geen dagen. Uren. In een paar uur”, antwoordde hij.

Gad gaat verder met het benadrukken dat Zweden een broeinest is voor ISIS activiteiten. Zweden wordt gerangschikt in de top van de Europese landen op het gebied van het produceren van Islamitische Staat terroristen per hoofd van de bevolking.

Osama Krayem, 1992 geboren in Malmö, ging in 2014 naar Syrië om te vechten voor de ISIS, en keerde op een vals paspoort terug naar Zweden waar hij zich voordeed als vluchteling. Hij ging op een ontmoeting met Salah Abdeslam, één van de Parijse bloedbad daders, om hem te helpen de aanval te coördineren.

Krayem was ook betrokken bij de planning voor de Brusselse bomaanslagen, en was bedoeld als de tweede metro zelfmoord bomaanslag, maar trok zich op het laatste moment terug.

Ironisch genoeg heeft Krayem ooit deelgenomen aan een Zweedse tv-documentaire genaamd ‘Without Borders’, die ging over “hoe we succesvol immigranten in de Zweedse samenleving kunnen integreren”.

Gad noemt ook Mohamed Belkaid, een 35-jarige Algerijn die naar Zweden emigreerde en daar meerdere jaren woonde.

Belkaid werd tijdens zijn aanslag door de Belgische politie gedood, wat uiteindelijk tot de gevangneming van Abdeslam leidde, die met elkaar in contact stonden. Twee andere islamisten die na de aanslag wisten te ontsnappen, Ibrahim en Khalid El Bakraoui, voerden een week later hun bomaanslagen in Brussel uit.

Belkaid maakte deel uit van een terroristisch netwerk in Zweden, samen met een man genaamd Abu Omar, wiens taak het was ISIS-jihadisten te werven en te financieren, deze onderneming verrichte hij via twee winkels in Stockholm. Omar is ook gekoppeld aan de aanvallen in Parijs en Brussel en is nog steeds op vrije voeten.

De Theorist

Bron & foto: Fenixx.org

 
IS kan Zweden veroveren

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information