De Theorist - No shit, Sharelog!

 

ISIS: ‘oogsten’ organen gevangenen toegestaan

Om een moslim in nood te helpen, mag de “Islamitische Staat” organen uitnemen bij gevangenen, zelfs als dat betekent dat die gevangene daardoor zal overlijden. De terreurgroep heeft daarvoor toestemming van de ‘onderzoeks- en fatwa-commissie’ van IS, een groep islamgeleerden die de regels bepalen.

Dat blijkt uit een document waar persbureau Reuters de hand op heeft gelegd. Het document werd met allerlei andere data gevonden tijdens een aanval van Amerikaanse commando’s in het oosten van Syrië in mei van dit jaar. Bij die aanval kwam het Tunesische IS-kopstuk Abu Sayyaf om het leven.

“Het leven en de organen van afvalligen hoeven niet gerespecteerd te worden en mogen ongestraft worden genomen”, staat in het document. Niet alleen het ‘oogsten’ van organen is toegestaan, ook het doden en opeten van afvalligen is geen probleem. Onder afvalligen worden verstaan ongelovigen, christenen en sjiietische moslims.

Volgens de Irakese ambassadeur bij de Verenigde Naties wijst het stuk erop dat ISIS handelt in organen om geld te verdienen voor de gewapende strijd. Hij vindt dat de Veiligheidsraad dat moet onderzoeken. Eerder was al duidelijk dat IS ook handelt in geroofde kunstvoorwerpen uit de oudheid.

Bron: ejbron 

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information