De Theorist - No shit, Sharelog!

 

M&M's zijn ziekmakende pinda's met een kleurtje

Momenteel ben ik wederom beroerd. Dat ik niet in orde ben, komt vaker voor. Laatst ben ik dat twee weken achter elkaar geweest. Mijn maag inhoud wilde gewoon 'hoe dan ook' mijn lichaam uit. En dat lukte aardig. 

Het viel mij de laatste twee keer op dat ik een zak m&m's had gegeten voordat ik beroerd werd. Pauline (mijn vrouw), zei toen al dat het misschien daarmee te maken had.

Ik vond dat raar, want vroeger heb ik bakken vol weg gewerkt. Waarom zou ik daar nu beroerd van worden. Maar dat bouw je volgens haar op. 

Al enige tijd had ik geen m&m's meer gegeten. Tot op het kinderfeestje van mijn jongste zoon afgelopen zaterdag.

Ik moest even wachten boven in de bioscoop en daar stond een snoepmachine. Dus ik trek daar m&m's uit, maar dit keer meer om te testen. En ja, ik kreeg 's avonds weer een vieze oprisping met lucht die ik herkende. Dit is niet goed zei ik tegen Pauline en vannacht kon ik er weer uit. Omdat ik een klein zakje had gehaald, lijkt het momenteel niet zo erg te zijn als de vorige keren. Want toen dacht ik echt dat het einde nabij was. Maar dat denken mannen al snel wanneer ze ziek zijn. ;)

Vanochtend ben ik even gaan zoeken op internet en toen kwam ik artikels tegen, die ik met verbazing gelezen heb. Het was even zoeken, want net zoals dit worden veel dingen verstopt in Google. (Zie ook detheorist.nl (zoek op censuur oid). Het klinkt onlogisch, maar geld is belangrijker dan de gezondheid van de bevolking. Hier volgt een stuk van sanalifestyle.nl:

Natuurlijk verwacht niemand dat snoep of een chocoladereep  hoog scoort op de gezondheidsschaal. Maar wat betreft M&M’s is er meer aan de hand. In de productie van M&M’s worden namelijk een  aantal twijfelachtige ingrediënten gebruikt.In Amerika hebben al veel mensen in een petitie ondertekend om de makers van M&M’s over te halen om de  27.4 miljoen dollar winst te gebruiken om deze snoepjes veiliger voor onze gezondheid te maken.

In 1976 werd  Red Dye # 2 verbannen uit het productieproces van voedsel nadat bleek dat het kankerverwekkend is. Dit was de belangrijkste voedselkleur in M&M's. In 1983 kwam deze kleurstof weer terug in de algehele productie van voedingsmiddelen de makers van M&M’s maakte hier meteen gebruik van en ging de kleurstof weer toepassen.

Helaas, heeft het bedrijf vele verzoeken genegeerd om over te schakelen naar een veiliger alternatief (er zijn andere opties beschikbaar). Ook heeft het bedrijf niet gereageerd op de aanbeveling van CSPI (Center for Science in the Public Interest)  om waarschuwingsetiketten te zetten op alle voedingsmiddelen die kunstmatige kleurstoffen zoals Red Dye # 2 bevatten.

Mars killers

Soja Lecithine

De (westerse) voedingsindustrie gebruikt soja lecithine om de houdbaarheid van voedingsmiddelen te verlengen. Het is gemaakt op basis van soja, wat voor  93% genetisch gemodificeerd is. Er is nooit met succes bewezen dat consumptie van GMO-voedsel op de langere termijn veilig is. Sommige bedrijven, zoals Monsanto, gebruiken GMO-technologie om te zorgen dat pesticiden en andere chemische stoffen wel inweken in hun gewassen zonder dat zij afsterven. Dit houdt in dat de consument uiteindelijk de resten van deze chemicaliën met het eten van deze gewassen inneemt.

Naast genetische modificatie en giftige chemicaliën wordt soja is in verband gebracht met een verhoogd risico op borstkanker, vruchtbaarheid en voortplantingsproblemen en mogelijk cognitieve en gedragsproblemen.

Kunstmatige kleurstoffen

Blauwe kleurstof # 1: uit studies met ratten blijkt dat deze  stof in verband wordt gebracht met  kwaadaardige tumorgroei en problemen met de bloeddruk, netelroos, astma en allergische reacties.

Blauwe kleurstof # 2: wordt gelinked aan tumorgroei, abnormale celontwikkeling en hyperactiviteit bij kinderen.

Rode kleurstof # 40: wordt in verband gebracht met kanker, DNA schade, zwelling rond de mond, netelroos en hyperactiviteit.

Gele kleurstof # 5: wordt in verband gebracht met voedselallergie, en gedragsproblemen.

Gele kleurstof # 6: kan leiden tot diarree, overgeven, migraine, allergische reacties, hyperactiviteit en kanker.

De eerste drie woorden van laatst genoemde is precies waar ik last van heb. Hopelijk blijft het daarbij.

Het mag duidelijk zijn dat ik mijn laatste m&m gegeten heb.

Lexie

Bron: sanalifestyle.nl / De Theorist

 

M&M's zijn ziekmakende pinda's met een kleurtje

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information