De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Molukse harde kern Ajax grijpt in tijdens Dodenherdenking

Een groep Molukse Amsterdammers wil op de Dam aanwezig zijn om eventueel in te grijpen mocht er toch geschreeuwd worden tijdens de twee minuten stilte op 4 mei. Het zou gaan om leden van AFC Maluku, een harde kern binnen Ajax die vooral bestaat uit Molukkers.

De groep is boos omdat het eerbetoon van hun opa's wordt verstoord, schrijft de krant. Ook ging binnen de gemeenschap het gerucht rond dat AFC Maluku langs een vertegenwoordiger van actiegroep De Grauwe Eeuw wilde gaan. Deze extreemlinkse groep heeft steun uitgesproken voor de geplande lawaaiactie tijdens de twee minuten stilte op de Dam. 

Actiegroep #Geen4MeiVoorMij meent dat er tijdens de Nationale Dodenherdenking oorlogsmisdadigers worden herdacht, omdat omgekomen Nederlandse militairen tijdens de oorlog tegen onafhankelijkheidsstrijders in Nederlands-Indië ook worden herdacht. Volgens hen zou de herdenking daarom 'racistisch' zijn en alleen bedoeld zijn voor 'witte slachtoffers'.

Of er daadwerkelijk tegenacties gepland staan kan de politie niet bevestigen. Wel worden alle signalen serieus genomen.

Bron: AT5

Molukse harde kern Ajax grijpt in tijdens Dodenherdenking

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information