De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Nederland vijfde van onder in Europese rangschikking

Dat zijn de koppen in de mainstream publicaties van enkele dagen geleden en het is de zoveelste keer dat het publiek wordt bedonderd waar ze bij staan.

Het gaat allesbehalve goed en Nederland staat in de Europese rangschikking dan ook vijfde van onderen, net boven Portugal en Griekenland.

Als je ten opzichte van een kwartaal eerder een groei maakt van 0,1 procent dan is dat aanleiding voor de propagandamedia om luidkeels te brullen dat het heel goed gaat en de groei zich doorzet.

Wie proberen ze nu te misleiden, ons of zichzelf? In de volgende grafiek zie je de economisch groeisituatie voor ons land van het afgelopen jaar.

Eind 2014 zagen we in ieder geval nog iets van groei en dan begin 2015 krijgen we de Centrale Rothschildbank ECB die de economie wel even een handje zal helpen om door middel van een zogenaamd QE (quantative easing =  geld bijdrukken) programma vanuit het niets miljarden extra Euro's te scheppen.

De bedoeling van dit QE programma door de Jezuïet Draghi was om de Europese economie nu eens echt te laten groeien, maar volgens de net gepubliceerde cijfers van Eurostat is dat niet gebeurd.

De verwachtingen waren dat er toch minimaal 0,4 procent groei zou zijn in Europa, maar dit is niet gehaald ondanks de idiote hoeveelheden extra geld. Europa als geheel is niet verder gekomen dan 0,3 procent groei ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit bedroeg in het tweede kwartaal nog 0,4 procent, dus in plaats van een echte groei zien we terugval ervan.

Daarom overweegt onze ECB Jezuïet Draghi om nog maar meer van hetzelfde te doen. Want als iets de eerste keer niet werkt, misschien doet het dat dan een volgende keer wel, nietwaar?
We hebben even gevraagd aan Albert Einstein wat hij vond van dit plan:

De Wall Street Journal komt tot de slimme conclusie dat het wegwerken van het hoge werkeloosheidspercentage met dit soort groeicijfers wel heel erg lang gaat duren.

Maar ook dat dit bedrijven niet erg motiveert om hun prijzen te verhogen, wat dan weer meer deflatie betekent, hetgeen dan weer leidt tot meer QE wat dan weer resulteert in nog meer deflatie enzovoorts.

In de onderstaande tabel zie je hoe de Europese landen economisch gezien het derde kwartaal hebben gepresteerd.
Dan zie je ook dat met een vijfde plaats van onderen, net boven landen als Portugal en Griekenland, het ronduit misdadig is om het Nederlandse volk te misleiden met een "bomen groeien tot in de hemel" verhaal.

Voor Mario Draghi betekent bovenstaande grafiek waarschijnlijk het groene licht om nog veel meer Euro’s te scheppen uit gebakken lucht, iets waar centrale bankiers heel goed in zijn.


Bron: Zerohedge / Niburu

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information