De Theorist - No shit, Sharelog!

 

Oefening bij kerncentrale op terroristische aanslag

De politie en Defensie hebben gezamenlijk geoefend rond de kerncentrale. Sinds vanmorgen liepen daarom in en om de centrale zwaar bewapende politiemensen en militairen. Het oefenscenario betrof de geruchten van een terroristische aanslag op de centrale.

Volgens de politie is het voor het eerst er samen met het leger zo'n oefening wordt gehouden. Mireille Aalders van de politie zegt daarover: "We spreken allebei een verschillende taal. De politie komt heel veel met burgers in aanraking en Defensie niet. We willen met deze oefening kijken of we elkaars taal gaan spreken."

Opdringerige journalisten

De oefening duurde heel de dag. De ingang van de centrale aan de Zeedijk was hermetisch afgesloten. Met grote betonnen 'legoblokken' was een soort corridor neergezet waarbij alle wagens en personen werden gecontroleerd door mannen en vrouwen met kogelvrije vesten en geweren. De bewakers van de centrale werden geconfronteerd met opdringerige journalisten die het terrein op renden, en verdachte personen in auto's die werden gefouilleerd en geboeid.

Bron: omroepzeeland.nl

 

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information